MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 30 – 2 Ιουλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

Placebo & Evanescence στο Rockwave Festival 2017
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Rockwave Festival στο Τerra Vibe Park

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 το Rockwave Festival υποδέχεται τους Rotting Christ και τους 1000mods, που έρχονται με διάθεση να ισοπεδώσουν το Terra Vibe Park, ανοίγοντας το 3ημερο του φεστιβάλ. Tην επόμενη μέρα, Σάββατο 1η Ιουλίου, το Rockwave Festival υποδέχεται αυτή την φορά στην σκηνή του, τους Placebo και τον Sivert Hoyem για μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, headbanging, air-guitar, μα πάνω απ’ όλα αναμνήσεις των fans! Και τέλος την Κυριακή 2 Ιουλίου υποδεχόμαστε ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ροκ μουσικής, τους Evanescence. Μαζί τους και οι Gojira.


Τιμές;
 Από 40€

Πότε; Παρασκευή 30/6 – Κυριακή 2/7, στις 15.00
Που; Terra Vibe Park, 37ο χιλ. Αθηνών – Λαμίας


ΘΕΑΤΡΟ

Οι κόρες από την bijoux de kant στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών
oi kores the weekend agenda iounios 2017

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιγμα στην Πόλη”, παρουσιάζει την παράσταση “Οι Κόρες” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Η bijoux de kant ανοίγει το σεντούκι με την ποιητική προίκα της πόλης των Αθηνών για να την απλώσει στο νυφικό κρεβάτι. Ο λόρδος Μπάυρον κι ο Παλαμάς αλλάζουν ρούχα, πετάνε πατρογονικές φορεσιές, κάπες και καπέλα, για να συναντήσουν τη μαύρη καλλονή της Λένας Πλάτωνος και τα μοντέρνα κτήρια του Ασλάνογλου. Μέσα από το παιχνίδι της Νούλας και της Νανάς τα ποιήματα για την Αθήνα γίνονται το μαγικό πασπαρτού μιας νέας ελευθερίας, μιας νέας περιπλανώμενης ποίησης, που ανακαλύπτει εκ νέου την πόλη που της ανήκει. H bijoux de kant αφηγείται τις μουσικές, τα τοπία, τις λέξεις αυτού του αρχαίου βρέφους. Το παλιό που βαραίνει και το νέο που καταργεί τη βαρύτητα του κληροδοτήματος απαγγέλλουν και υπόσχονται. Ένα ακρόαμα απεξάρτησης, σε αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ελευθερίας για την Αθήνα που είμαστε όλοι εμείς.

Τιμές; ​Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€
Πότε; Από 30 Ιουνίου και για όλο το Σκ, στις 21.00
Που; Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών

ΘΕΑΤΡΟ

Μήδεια στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία “Μήδεια” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Η παράσταση επιχειρεί να ανασύρει και να τοποθετήσει το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο. Τρεις άντρες (Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Σαραντης) βρίσκονται πάνω στη σκηνή προκειμένου να αναρωτηθούν, να επανεξετάσουν, να επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στον «θρύλο» της Μήδειας από αντρική σκοπιά. Σε ποια σημεία η Μήδεια «υποκρίνεται», σε ποια σημεία επιχειρηματολογεί επαρκώς, ποια μέρη του έργου είναι αμιγώς λογικά και δικαιολογημένα και πού σφάλλει; Πώς τρία πρόσωπα αντίθετου φύλου από αυτό του ρόλου μπορούν να δικαιολογήσουν και να αθωώσουν την πράξη της Μήδειας;

Τιμές; Από 20€ έως 25€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€
Πότε;
 Παρασκευή 30 Ιουνίου και Σάββατο 1η Ιουλίου στις στις 21.00 & στις 23.59
Που; Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
 

Η ιστορία τoυ Γιαν και της συζύγου του Αντονίνα που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας έσωσαν εκατοντάδες εβραίους κατά την επέλαση των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. Τo ομώνυμο best-seller της Ντάιαν Ακερμαν χρησιμεύει στη νεοζηλανδή Νίκι Κάρο («Το σημάδι της φάλαινας») για να ξεδιπλώσει μια αληθινή και συγκινητική ιστορία που σφραγίζεται από την ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν. Το κομμάτι της ηρωίδας που ρισκάρει καθημερινά προκειμένου να σώσει όσους περισσότερους εβραίους μπορεί, αρκεί για να προσδώσει στα κάδρα της Κάρο μια σκληρή όσο και φορτισμένη δραματουργικά ταυτότητα, που δεν μπορεί να αφήσει κανένα ανεπηρέαστο.

ΘΕΑΤΡΟ

Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων
ifigeneia en aulidi 2017 vraxwn theatro weekend top5

Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τιμές; 17€, μειωμένο 13€

Πότε; Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 21.00

Που; Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b