MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Cycladic Talks: Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ι. Ανέστη συνομιλεί με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00 στο Cycladic Café. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Πολυσχιδής προσωπικότητα με κομβικές θέσεις σε σημαντικούς θεσμούς του σύγχρονου πολιτισμού, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης θα είναι ο τρίτος προσκεκλημένος των Cycladic Talks, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. 

Στο Cafe του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα μιλησει με την Κατερίνα Ανέστη για τη συναρπαστική εμπειρία της Μπιενάλε στη Βενετία, όπου είναι επιμελητής της εθνικής συμμετοχής μας, με το έργο “Εργαστήριο Διλημμάτων” του Γιώργου Δρίβα. Οι εντυπώσεις, η ανταπόκριση του κόσμου, τα δημοσιεύματα και κυρίως το ενδιαφέρον από το εξωτερικό θα αποκαλυφθούν. Ως Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρεαδάκης θα μας μιλήσει για τις μεγάλες προκλήσεις του ελληνικού κινηματογράφου, τις συνεχείς διακρίσεις, τα επόμενα σχέδια και στοιχήματα. Το κυριότερο; θα μας μεταφέρει όλα όσα έζησε πριν λίγες μέρες στην Κρουαζέτ στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών. 

Τα Cycladic Talks είναι συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, ανοικτές στο κοινό και πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα στο Cycladic Café με ελεύθερη είσοδο. Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία, με ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στον πολιτισμό, έχουν φανατικό κοινό, παρουσιάζουν έργα που γίνονται talk of the town και για κάποιο λόγο είναι τώρα στην επικαιρότητα. Στα επόμενα Cycladic Talks συνεντευξιαζόμενοι θα είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της ποίησης, της βιομηχανίας της μόδας ή του κοσμήματος αλλά και σεφ που κάνουν τομές στην γαστρονομία.

thumbnail cycladic talks 2017 orestis

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα Cycladic Talks

Πώς είναι να μιλάς με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη ή έναν άνθρωπο που κινεί τα νήματα στο τοπίο του πολιτισμού, τη στιγμή ακριβώς της δημιουργίας; Τη στιγμή που στήνει, αναλαμβάνει το έργο του ή μόλις το έχει παρουσιάσει στο κοινό; Τι έχει στο μυαλό του; Αλλά και πώς αντιδρά, ανταποκρίνεται και τοποθετείται απέναντι στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν σήμερα;

Στο Cycladic Café, εκεί όπου πολλές συζητήσεις έχουν γίνει μεταξύ καλλιτεχνών σε ανύποπτο χρόνο οδηγώντας σε αποφάσεις και δράσεις που στη συνέχεια μας καθήλωσαν, οι δημιουργοί θα συνομιλούν με την δημοσιογράφο Κατερίνα Ι. Ανέστη μέσα από μια κλασική, καθαρή φόρμα συνέντευξης. Χωρίς λογοκρισία, χωρίς editing, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αντί να διαβάζει τις συνεντεύξεις ο επισκέπτης στο σπίτι από απόσταση, θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια βιωματική σχέση. Να τις ζήσει. Και να συμμετάσχει σε αυτές. Χωρίς τη μορφή διάλεξης ή ομιλίας. Αλλά με τον ευθύ, γοργό, άμεσο, αδιαμεσολάβητο τρόπο που προσφέρει η φόρμα μιας δυναμικής συνέντευξης που δεν χτυπά κάτω από τη ζώνη, αλλά χτυπά στα νευραλγικά κέντρα της διανόησης, του θυμικού και της πραγματικής ζωής του δημιουργού. Εδώ δεν θα υπάρχουν off the record. Τα πάντα θα μπορούν να συμβούν, χωρίς πρόβα, με όλα τα θέματα ανοιχτά και χωρίς στερεότυπα. Στο Cycladic Cafe.

Πληροφορίες
3ο Cycladic Talk:Ορέστης Ανδρεαδάκης
Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο Cycladic Café (Νεοφύτου Δούκα 4)
Ώρα έναρξης: 19.00 / Έναρξη προσέλευσης: 18.15
Είσοδος ελεύθερη / Δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b