MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 2 – 4 Ιουνίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

Moderat
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Röyksopp και Moderat στo Release Athens 2017
Το Release Athens 2017 υποδέχεται την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, δύο από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Νορβηγούς Röyksopp και τους Γερμανούς Moderat, στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Η εμφάνιση και των δύο θα συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό light show που, μαζί με τα τραγούδια τους, που το ελληνικό κοινό έχει λατρέψει, θα προσφέρει μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία σε όσες και όσους παρευρεθούν.

Τιμές; από 40€
Πότε; Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 17.00
Που;
Πλατεία Νερού, Φάληρο



ΘΕΑΤΡΟ
mitropoli pantazara

Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα στο Σύγχρονο Θέατρο

Η “Μητρόπολη” του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας momentum, μετά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2016, παρουσιάζεται από την 1η Ιουνίου 2017 για 10 μόνο παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο. Παράσταση-πραγματεία για τα ανεπιθύμητα νέα μιας μαύρης εποχής και το ανθρώπινο χορικό γύρω απ’ την πτώση και το θαύμα. Ανάγνωση μιας συγκυρίας εκπύρωσης και ύβρης. Μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης.

Τιμές; Κανονικό: 18€ Mειωμένο: 12€ (Φοιτητικό, ΑμεΑ, ανέργων, άνω των 65)
Πότε; Από 1/6 κάθε βράδυ στις 21.00 (Πλην Τετάρτης 7/6)
Που; Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

ΟΠΕΡΑ
mantama opera weekend

Μαντάμα Μπαττερφλάι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει στις 31 Μαΐου, 2 έως 4 Ιουνίου και 7 Ιουνίου 2017, ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Τζάκομο Πουτσίνι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι συγκινεί μέχρι και σήμερα. Η μεγαλειώδης παραγωγή, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Αργεντίνου σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, επιστρέφει για πέντε μοναδικές παραστάσεις, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Τιμές; ​Κανονικό: Από 25€ έως 100€, Φοιτητικό: 15€, ΑΜΕΑ: 15€
Πότε; 31/5, 2-4/6, 7/6 2017 στις 21.00

Που; Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου-Ακρόπολη, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ
olos o saikspir se ena trapezi weekend

Όλος ο Σαίξπηρ σ’ ένα τραπέζι στο Θέατρο Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την σειρά παραστάσεων “Όλος ο Σαίξπηρ σ’ ένα τραπέζι” από 1η έως και 9 Ιουνίου 2017 στην Πειραιώς 260. Μέσα σε εννιά μέρες, οι ερμηνευτές της Forced Entertainment δημιουργούν συμπυκνωμένες εκδοχές όλων των έργων του Σαίξπηρ, το ένα μετά το άλλο, μέσα από 36 μικρογραφίες έργων του, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα τα οποία υποκαθιστούν τους χαρακτήρες. Oι ερμηνευτές εξερευνούν τη δύναμη της αφήγησης μέσα από αυτήν την απλή και ιδιαίτερη σύνοψη των έργων του Σαίξπηρ –κωμωδίες, τραγωδίες, ιστορικά και όψιμα έργα– δημιουργώντας ζωηρούς όσο και παράξενους κόσμους.

Τιμές; 8€ η μία παράσταση, 15€ οι δύο παραστάσεις, 20€ οι τρεις παραστάσεις, 25€ οι τέσσερις παραστάσεις, και από πέντε παραστάσεις και πάνω όλες 5€ η παράσταση
Πότε; 1-9 Ιουνίου 2017 στις 19.00
Που; Πειραιώς 260- Κτίριο Β, Καλλιθέα

ΤΑΙΝΙΑ
iremo pathos tainia

Ήρεμο πάθος
H αληθινή ιστορία της Έμιλι Ντίκινσον (1830- 1856), της σπουδαιότερης αμερικανίδας ποιήτριας του 19ου αιώνα, την οποία υποδύεται η Σίνθια Νίξον που αφήνει οριστικά πίσω της το «Sex and the city» και την ελαφρότητα των 90ς. Χωρισμένη σε δύο περιόδους η ταινία του σπουδαίου βρετανό σκηνοθέτη Τέρενς Ντείβις (“Ενα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα”) μας συστήνει αρχικά την έφηβη Ντίκινσον – την υποδύεται θαυμάσια η Έμα Μπελ- εσώκλειστη σε ένα σχολείο καλογριών να απαρνιέται την χριστιανική πίστη αφού αδυνατεί να προσαρμοστεί στους αυστηρούς, καταπιεστικούς νόμους του Θεού («δεν νομίζω ο Θεός να ενδιαφέρεται για την περίπτωση μου» ομολογεί στη σκληρή διευθύντρια του σχολείου). Η συνέχεια, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του φιλμ, παρουσιάζει την ωριμότητα της Ντίκινσον, τα πρώτα έργα της που δημοσιεύονται σε περιοδικό που εκδίδει ένας φίλος του πατέρα της, τις σφιχτές σχέσεις με την οικογένεια της (ιδιαίτερα με τον πατέρα και την αδελφή της), την ανάγκη της να αποτραβηχτεί από τον πλούσιο περίγυρο της και να αφιερωθεί στην τέχνη της. Αλλά και το θλιβερό θάνατο της.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b