Αρχαία Τραγωδία
Ιππόλυτος του Ευριπίδη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού παρουσιάζει σε συνεργασία με την Στέγη, την παράσταση “Ιππόλυτος” του Ευρυπίδη, από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2017 στις 21.00.
A
A
Όλη η τραγωδία σε μια μουσική για λέξεις. Το ισχυρό ντουέτο Δημήτρη Καμαρώτου και Αμαλίας Μουτούση μπαίνει σε ένα από τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας και μας βυθίζει στην ιστορία της Φαίδρας και του Ιππόλυτου. Δεν είναι παράσταση. Δεν είναι συναυλία. Είναι μια αλλιώτικη εμπειρία θέασης/ακρόασης του αρχαίου δράματος. Μια site specific performance εκτός Στέγης, στον «Παρνασσό» της πλατείας Καρύτση, που λειτουργεί ως σκηνικός χώρος, ως ένα παλάτι ή μουσείο. Ένας διακεκριμένος συνθέτης-ερευνητής του ήχου όσο και της μουσικής στο θέατρο, ο Δημήτρης Καμαρωτός, και μια αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια της σκηνής, η Αμαλία Μουτούση, στενοί συνεργάτες εδώ και δεκαετίες, συναντιούνται από 7 έως 11 Ιουνίου, σε ρόλους ξεναγών που αφηγούνται με μουσική και λόγο μια σπουδαία ιστορία, τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Όπως, όμως, η Αμαλία Μουτούση δεν παίζει μόνο τη Φαίδρα αλλά όλους τους ρόλους έτσι κι ο Δημήτρης Καμαρωτός δεν παίζει μόνο τη μουσική. Ηθοποιός και μουσικός ανάγονται σε ισότιμους πρωταγωνιστές, παίρνοντας έτσι μέρος σε έναν υποκριτικό άθλο. Όλα τα πρόσωπα και ο Χορός του «Ιππόλυτου» μιλούν, μέσω των δύο τους, σε ένα καταιγιστικό χρόνο. Μιλούν γι’ αυτό που τους συνέβη σαν να πρόκειται για μια ιστορία πριν από τον ύπνο. Ένα μύθο που μιλάει για έντονα συναισθήματα, ομορφιά και αποτρόπαιες στιγμές.
Η μουσική είναι εδώ μια συνεχής παράλληλη σύνθεση που εκκινεί από την ανάλυση της προσωδίας, συνυπάρχοντας, ή/και αμφισβητώντας τη φωνή. Επιτρέπει την εναλλαγή των προσώπων και του Χορού και επιχειρεί, με τελείως σύγχρονα μέσα, κάτι που πλησιάζει στη φύση και την αρχική υπόσταση της παράστασης του δράματος με έναν υποκριτή. Πλέγματα ήχου σαν ηχητικές μάσκες, νέες προσωδίες και απροσδόκητες πολυφωνίες γεννιούνται καθώς, από κοινού, μουσικός και ηθοποιός, μας βυθίζουν σε μια τραγωδία γεμάτη έρωτα, παραφορά, μίσος και εκδίκηση.
ΠΑΡΑΛΛΗΛH ΔΡΑΣH
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, Εργαστήριο με τον Δημήτρη Καμαρωτό
*Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός και η αίθουσα της εκδήλωσης είναι προσβάσιμοι σε αμαξίδια, εκτός από τους χώρους υγιεινής.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Νίκος Φλέσσας
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Παίζουν: Αμαλία Μουτούση (κείμενο), Δημήτρης Καμαρωτός (μουσική)
Διάρκεια: 110 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 - 12 € Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 - 10 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 - 9 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €
Πληροφορίες: στη Στέγη: 2109005800, Γραμμή εισιτηρίων: 2109005800, ΔΕ-ΚΥΡ 09.00-21.00, αγορά εισιτηρίων απο: ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων, IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου & στα εκδοτήρια της Στέγης (Συγγρού 107)
Παραστάσεις: απο 7 έως11 Ιουνίου 2017 στις 21.00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Christie Dashiell με το κουαρτέτο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γεωργίου Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ο Γλάρος: Μια σύγχρονη ανάγνωση του τσεχωφικού έργου στο ΦΙΑΤ
Για τον Διονύση Μπουγά, το θέατρο και η ψυχολογία συναντιούνται στην κάθαρση
Αγγέλων Βήμα: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα τριήμερο θεάτρου και εικαστικών
H Φωτεινή Βελεσιώτου για δύο βραδιές στο Κύτταρο
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο Θέατρο Βράχων για την καθιερωμένη, καλοκαιρινή του συναυλία
28ο ΦΝΘ: Tristan Forever, ένα ταξίδι στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου
“Στη Δύση”: Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Στέλιου Τσουκιά
Η Μυρτώ Βασιλείου στον Σταυρό του Νότου Plus