MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 5 – 7 Μαΐου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Μαΐου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΟΠΕΡΕΤΑ
Οπερέτα σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο Θέατρο Rex
Η τέταρτη παραγωγή του Θεάτρου Rex, είναι η «Οπερέτα» μια παράσταση με αφορμή την «Οπερέττα» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Η ευφάνταστη, ανατρεπτική και διαχρονική Οπερέττα του σπουδαίου Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς υιοθετεί την ελαφράδα του μουσικού αυτού είδους και υπονομεύει, με το σαρωτικό της χιούμορ, τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα.

Τιμές; 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό) Tετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 & Κυριακή στις 19:00
Που; Εθνικό Θέατρο Rex – Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
sanctuary brett bailey fff4 weekend agenda

FFF4: Sanctuary του Brett Bailey
Ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης Brett Bailey παρουσιάζει το νέο του έργο, “Sanctuary” (Ιερό), που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Fast Forward 4 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 3 έως 10 Μαΐου 2017 στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα καθηλωτικό ταξίδι στο σουρεαλιστικό τοπίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση, καθώς ανθίζουν η ξενοφοβία και ο λαϊκισμός, ενώ εντείνονται η παρακολούθηση και οι έλεγχοι των συνόρων. Μια αλληλουχία σκηνών στη διάρκεια μιας διετούς ερευνητικής φάσης, η οποία περιλάμβανε επισκέψεις σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς ανά την Ευρώπη.

Τιμές; Κανονικό: 10€ | Φίλος, Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8€ | Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7€ | Μειωμένο, ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€
Πότε; 3 – 7 & 9 – 10 Μαΐου 2017 | 18:00 | 18:15 | 18:30 | 18:45 | 19:00 | 21:00 | 21:15 | 21:30
Που; Λιμάνι Πειραιά | Πύλη Ε2 | Πέτρινη Αποθήκη

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
erotokritos kpisn weekend agenda

Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή από τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο ΚΠΙΣΝ
Το Μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή, Ερωτόκριτος, παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, από τις 5 Μαΐου και για 10 παραστάσεις, σε μουσική διεύθυνση και λιμπρέτο του ίδιου του συνθέτη και σκηνοθεσία χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Υπερβαίνοντας τα στερεότυπα του είδους, ο Ερωτόκριτος φέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του.

Τιμές; €15, 20 / Φοιτητικό, Παιδικό €12
Πότε; 5, 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21 Μαΐου 2017 στις 20.30
Που; Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
4 diethnes festival tromou weeked agenda

4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου
Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου Horrorant Film Festival – «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» επιστρέφει στην Αθήνα και προσκαλεί τους φίλους του τρόμου και όχι μόνο να πάρουν μέρος σε αυτό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει για εσάς ένα πρόγραμμα με πάνω από 40 διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές, καθώς και 20 νέες παραγωγές μικρού μήκους. Καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Τιμές; Απλό 6€, Ημερήσιο 10€, Full Pass 40€
Πότε; 4 έως 10 Μαΐου 2017
Που; Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα & Όσκαρ, Αχαρνών 330, Κάτω Πατήσια

ΤΑΙΝΙΑ
to dixtu cinema weekend agenda

Το δίχτυ
Ο Κιμ Κι Ντουκ (Pieta», «Moebius») υπογράφει την πιο ξεκάθαρη πολιτική ταινία του, ρίχνοντας μια ψύχραιμη όσο και πικρή ματιά πάνω στην ιστορία διχασμού και μίσους μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας ύστερα από βλάβη στη βάρκα του. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν οι νοτιοκορεάτες τον υποψιάζονται για κατασκοπία.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b