MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΜΣΤ με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη στη documenta 14

Συμπληρώνοντας ένα μήνα λειτουργίας και 120.000 επισκέψεις σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους της, η documenta 14 προσφέρει στο κοινό μία ακόμη ημέρα με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Πέμπτη 4 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί και έως τις 11.00 το βράδυ.

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερη παραμένει η είσοδος, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στους παρακάτω χώρους: Ωδείο Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής»), Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, αλλά και στους δημόσιους χώρους που φιλοξενούν έργα, όπως η πλατεία Κοτζιά, ο λόφος Φιλοπάππου και το περίπτερο του Πικιώνη.

120.000 επισκέψεις τον πρώτο μήνα στην documenta 14

Στις 120.000 ανήλθαν οι επισκέψεις μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργία της documenta 14 στην Αθήνα, σύμφωνα με την έρευνα κοινού που πραγματοποιείται από ελληνικά και γερμανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Η καταμέτρηση, αν και δεν καταγράφει μοναδικούς επισκέπτες αλλά επισκέψεις, αφορά τους εκθεσιακούς και δημόσιους χώρους, καθώς και τις διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την πόλη και γίνεται στην είσοδο κάθε χώρου της έκθεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων οι μισοί επισκέπτες ήταν Έλληνες, κυρίως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο, με άλλες πόλεις να ακολουθούν, το 25% ήταν Γερμανοί, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες προέρχονταν από όλο τον υπόλοιπο κόσμο (περισσότερες από 40 χώρες). Για τους περισσότερους, εκτός από όσους προέρχονται από τη Γερμανία, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται μία έκθεση της documenta.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b