MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιτάφιος στην Αθήνα: πού θα ζήσετε την πιο κατανυκτική ατμόσφαιρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα με την Αποκαθήλωση από το Σταυρό και την Ταφή του Χριστού, με την περιφορά του Επιταφίου να δημιουργεί υποβλητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Και μπορεί ο λαός να λέει «Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό», αλλά όσοι μείνατε πίσω στο «κλεινόν άστυ», μη μελαγχολείτε. Υπάρχουν επιλογές παρακολούθησης της περιφοράς του Επιταφίου, ικανές να σας βγάλουν από το σπίτι την Μεγάλη Παρασκευή, για να βιώσετε το νόημα του Πάσχα με το δέον κλίμα σεβασμού και ευλάβειας.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Νοσταλγική ατμόσφαιρα στην Πλάκα

Η πρώτη μας επιλογή είναι «στη συνοικία των θεών», γύρω από τα στενά της Πλάκας, όπου οι επιτάφιοι των γειτονικών εκκλησιών διασταυρώνονται με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης στη σκιά του Παρθενώνα και αγκαλιά με τον Ιερό Βράχο: Από την Αγία Αικατερίνη και τον περίβολο με τα αρχαία ερείπια, μέχρι τη λιλιπούτεια Αγία Σωτήρα στην Κυδαθηναίων και την Παναγία τη Γρηγορούσα.

Με την Αθήνα στο… πιάτο

Μία πρόταση για τους πιο περιπετειώδεις και ενεργητικούς, είναι η ανάβαση στον λόφο του Λυκαβηττού και στα γειτονικά παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Ισιδώρων, όπου η θέα από τις διάφορες πομπές που περιδιαβαίνουν τους γνώριμους δρόμους της Αττικής, εντυπωσιάζει.

epitafiosΑγκαλιά με τη φύση
Η περιφορά του επιταφίου στην βυζαντινής αρχιτεκτονικής Μονή Καισαριανής, που γίνεται υπό το φως της ημέρας στην ολάνθιστη φύση στους πρόποδες του Υμηττού, είναι μία “φυσιολατρική” πρόταση. Η φυσική ομορφιά είναι στο επίκεντρο και σε μία άλλη πλευρά του Υμηττού, στη Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή, όπου τα αναμένα κεράκια των πιστών φωτίζουν από ψηλά τη νυχτερινή Αθήνα. Άλλη μία πρόταση που θα ικανοποιήσει τον πόθο όσων θα ήθελαν να βρίσκονται «εκτός των τειχών» είναι και το μοναστήρι της Παντοκράτορος Ταώ στην Πεντέλη, που πολλοί πιστοί επιλέγουν για να ακούσουν τα Εγκώμια και τον Επιτάφιο Θρήνο, ακολουθώντας την περιφορά του επιταφίου στη φύση.

Σαν σε νησί…
Για όσους αισθάνονται πιο κοντά στο υγρό στοιχείο, θα προτείναμε την Παντοβασίλισσα της Ραφήνας, όπου η θέα στο λιμάνι της Ραφήνας και τον Ευβοϊκό και η παραθαλάσσια περιφορά θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί.

Καλή Aνάσταση σε όλους!

 

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Από την Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι έως τη φιλανθρωπική συναυλία του Μανώλη Μητσιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από τις θεατρικές γαστρονομίες του Τζάχα Κου έως τα παλμικά ηχοτοπία του Ορέστη Καραμανλή – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Moonlight party στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με τον Pan Pan
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
5 λόγοι να βγεις απόψε: Από τους Limp Bizkit έως το αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας