MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “νέα γενιά” του digital μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι!

Ποιος είπε ότι η ψηφιακή εποχή αφορά μόνο τους νέους; Ότι λέξεις όπως “tablet”, “wi-fi”, “messanger”, “skype”, είναι δεδομένο ότι απουσιάζουν από το λεξιλόγιο όσων «τσεκάρουν» το κουτάκι «συνταξιούχος»;

Καπετάν Σταμάτης
Monopoli Team

Επειδή οι εποχές αλλάζουν η «νέα γενιά» των ψηφιακών παικτών, μπορεί να έχει άσπρα μαλλιά, αλλά μεγάλη όρεξη να μάθει και να γευθεί τα αγαθά του digital.
Aυτό απέδειξε το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» της COSMOTE, το οποίο από το 2012 δίνει την ευκαιρία σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να έρθουν σ’ επαφή με τις νέες τεχνολογίες. Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 2.500 άτομα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς ο 80χρονος Καπετάν Σταμάτης από τον Άγιο Δημήτριο ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με τους υπολογιστές γιατί θεωρώ ότι είναι ένα σύγχρονο μέσο που τον άνθρωπο τον βάζει μέσα στην ζωή. Σε γενικές γραμμές, ψάχνω τις ειδήσεις, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και αν χρειαστεί για φαγητό βρίσκω μία συνταγή που είναι μοντέρνα! Η συμβουλή που δίνω στους γνωστούς μου, σε αυτούς που έχω θάρρος, είναι να μάθουν τους υπολογιστές».

ourania
Η κυρία Ουρανία 72ετών, επίσης «απόφοιτη» του προγράμματος αναφέρει: «Εδώ ήρθα να μάθω tablet. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητώ τις γνώσεις, να σκεφτείτε ότι στα 62 μου πήγα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για να μάθω computer! To έμαθα, αλλά από εκεί και πέρα, άμα δεν δραστηριοποιηθείς και δεν το δουλέψεις, σε αφήνει. Άμα αφήσεις κάτι, σε αφήνει και αυτό. Αποφάσισα να μάθω tablet γιατί θέλω να είμαι μέσα στην κοινωνία, όχι μόνο μέσα στα κοινά του Δήμου, για το καλό όλων των Πειραιωτών».

evvagelia
Η κυρία Ευαγγελία παραδέχεται ότι αποφάσισε να μάθει υπολογιστές μετά από παρότρυνση του γιου της: «Η Τεχνολογία προχωράει, τα παιδιά πάνε μπροστά… Έχω τον γιο μου που ασχολείται με υπολογιστές και εδώ και χρόνια με προωθούσε να τα μάθω. Αποφάσισα να λάβω μέρος στα μαθήματα για να μπορώ να επικοινωνώ με το εξωτερικό, με τους δικούς μου ανθρώπους, μέσω skype, μέσω messenger, με το facebook, με το google. Έχω κάνει facebook, μπαίνω, μαθαίνω τα πάντα, μπαίνω στο google να μάθω κάτι που έχω απορίες, μέσω του skype επικοινωνώ με την αδερφή μου που είναι στο εξωτερικό, τι άλλο;»

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b