MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Open House Tour: 89 ιστορικά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

To Οpen Ηouse Tour επιστρέφει και φέτος για δύο μέρες, 1 και 2 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, με σκοπό την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Open House Athens| 1-2 Απριλίου
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δίνεται στο κοινό, η δυνατότητα να εξερευνήσει –με ελεύθερη εισοδο– δημόσια και διωτικά κτίρια που συμμετέχουν σ’ αυτή τη δράση, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Το “Οpen Tours” είναι από τις βασικότερες δράσεις του “Open House Athens” και μετατρέπει για μια ακόμα φορά, με το φετινό του πρόγραμμα, την πόλη της Αθήνας σε ένα μεγάλο ανοιχτό μουσείο με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και στόχο την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των οικοδομημάτων.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 89 κτίρια και χώροι στην Αθήνα, τα οποία θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, που θα λάβει μέρος σε περιηγήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κτιρίων με την καθοδήγηση των εθελοντών του “Open House Athens”.

ethniko arxaiologiko mouseio athina 2017

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στο Open House Athens.


Δεν απαιτείται κάποια κράτηση ή αγορά εισιτηρίου για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις, ωστόσο θα τηρηθεί κάποια σειρά προτεραιότητας για τον σχηματισμό των ομάδων περιήγησης.

Για να συμμετάσχει το κοινό στις περιηγήσεις των χώρων, χρειάζεται να μελετήσει το πρόγραμμα των ξεναγήσεων,να επισκέπτεται τα κτίρια του ενδιαφέροντος τους κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός και να γνωρίζει πως ο χρόνος άφιξης του σε κάθε χώρο, θα ορίσει και την σειρά προτεραιότητας, που είναι απαραίτητο να τηρηθεί. Δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά το πέρας του ορισμένου ωραρίου.


palaia vouli athens open tour 2017
Το Μέγαρο Παλαιάς Βουλής συμμετέχει στο Open House Athens.

Μπορείτε να δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εδώ:

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b