MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΧΟΡΟΣ
Τοπία από το μπαλέτο της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη δοκιμαστική λειτουργία της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το σπονδυλωτό τρίπτυχο “Τοπία”, στις 31 Μαρτίου & 1, 2, 4, 5 Απριλίου & 5, 6, 10 Μαΐου 2017. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Α’ χορευτής και χορογράφος Μπενζαμέν Μιλπιέ παρουσιάζει για πρώτη φορά χορογραφία του με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο “Sarabande”. Ο Βρετανός διακεκριμένος χορογράφος Ντάγκλας Λη παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία με τίτλο “Fortress”, ενώ ο Αντώνης Φωνιαδάκης θα παρουσιάσει τη χορογραφία “The Shaker Loops”.

Τιμές; €20, €25, €30, €40, €45, €50 Παιδικό, φοιτητικό 15 € Περιορισμένης ορατότητας €10
Πότε; 31 Μαρτίου & 1, 2, 4, 5 Απριλίου & 5, 6, 10 Μαΐου 2017 στις 20.00
Που; Κεντρική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΣΚΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
augoustos tou seferi dimotiko theatro peiraia weekend agenda

O Αύγουστος του Σεφέρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Από τις 30 Μαρτίου και για τέσσερις ημέρες, ο “Αύγουστος” του Σεφέρη ρίχνει άγκυρα σε ένα άλλο λιμάνι, παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα της μεγάλης γιορτής, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τρεις παραστάσεις από τον Θοδωρή Γκόνη, τη Μαρία Χούκλη και την Ιόλη Ανδρεάδη και μια έκθεση από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο. Ένα μικρό δείγμα, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνον που είναι πάντα εδώ με τα λόγια του.

Τιμές; “Φονικό στην εκκλησιά του Τ.Σ. Έλιοτ” /5€, “Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27.12.67” / 10€, 7€, “Συνέντευξη με τον Γιώργο Σεφέρη” / 10€, 5€
Πότε; 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017
Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
festival neon xorografon stegi weekend agenda

4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη
Πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, η Στέγη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, 1 με 2 Απριλίου, στηρίζει και αναδεικνύει τις ανερχόμενες δυνάμεις που συγκροτούν το τοπίο του σύγχρονου χορού εντός κι εκτός εγχώριων συνόρων. Σκοπός του φεστιβάλ δεν είναι μόνο να προβάλλει τους σκηνικούς προβληματισμούς και πειραματισμούς μιας νέας γενιάς χορογράφων, αλλά και να προκαλέσει έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, να αφουγκραστεί τις επερχόμενες τάσεις στην τέχνη και να προετοιμάσει το έδαφος για μελλοντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Τιμές; 
Κανονικό: 25€ Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 20 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 18 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 7-8 Απριλίου 2017 | 20:30 9 Απριλίου 2017 | 17:30 & 20:30
Που; Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Κεντρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ
tango por dos megaro weekend agenda

Tango por dos στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Οι Tango Por Dos φέρνουν στην Αθήνα το Raíces Tango, ένα υπερθέαμα χορού, μουσικής, κοστουμιών και φώτων αντάξιο της ιστορίας του θρυλικού χορού της Αργεντινής. Η παράσταση, που παντού όπου παρουσιάζεται στέφεται με τεράστια επιτυχία, πλαισιώνεται από την αγάπη του κοινού και αποσπά τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής, κάνει στάση στο Μέγαρο Μουσικής στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2017. 18 εξαιρετικοί χορευτές και 6 βιρτουόζοι μουσικοί, είναι έτοιμοι να ανάψουν τη φωτιά του πάθους του αυθεντικού αργεντίνικου τάνγκο για 3 παραστάσεις.

Τιμές; από 20€
Πότε; 30, 31 Μαρτίου και 1 η Απριλίου 2017 στις 20.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

ΤΑΙΝΙΑ
tainia raw kritiki

Raw
To Βραβείο FIPRESCI Εβδομάδα Κριτικής στο περσινό Φεστιβάλ Καννών πήγε σε μια νεοφερμένη γαλλίδα σκηνοθέτιδα που πραγματικά σόκαρε την Κρουαζέτ… Στην οικογένεια της Ζυστίν είναι όλοι κτηνίατροι. Και χορτοφάγοι. Στα 16 χρόνια της είναι μια πολλά υποσχόμενη μαθήτρια. Όταν ξεκινάει τις σπουδές της στην κτηνιατρική εισέρχεται σε ένα παρακμιακό, ανελέητο κι επικίνδυνα αποπλανητικό κόσμο. Η πρώτη της εβδομάδα εκεί είναι γεμάτη με περίεργα τελετουργικά. Αποφασισμένη να γίνει αποδεκτή σ’ αυτό τον κόσμο, απομακρύνεται από τις αρχές της και δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά. Σύντομα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, καθώς η πραγματική της φύση αναδύεται…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b