MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 24 – 26 Μαρτίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαρτίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΘΕΑΤΡΟ
Θερισμός του Δημήτρη Δημητριάδη στο Εθνικό Θέατρο
Ο Δημήτρης ΤάρλουΤο Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 23 Μαρτίου στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”, το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη “Θερισμός”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Δύο ζευγάρια και μια γυναίκα μόνη στο Ακαπούλκο, σ´ένα ξενοδοχείο πενηνταεπτά αστέρων. Παραθερίζουν μακριά απ´ όλους και όλα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Τότε ακριβώς θα έρθει ο Θερισμός. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μας καλεί σε μια δύσκολη αποδοχή: εκείνην του επερχόμενου τέλους του Πολιτισμού.

Τιμές; 15€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€, Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Κάθε Τετάρτη με Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Που; Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ
marinela zaxaratos theatro pallas weekend

Μαρινέλλα και Ζαχαράτος στο Θέατρο Παλλάς

Μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις, η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφουν στο Θέατρο Παλλάς, από τις 23 Μαρτίου και για 12 ακόμη παραστάσεις. Ένα μεγάλο μουσικό υπερθέαμα, όπου η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, συναντά τον showman με τα χίλια πρόσωπα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και κείμενα Γιάννη Ξανθούλη. Τη Μαρινέλλα και τον Ζαχαράτο πλαισιώνουν 12 νέα ταλαντούχα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Τιμές; από 11€ έως 42€
Πότε; Πέμπτη με Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 19.00
Που; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΕΚΘΕΣΗ
nostos adilon xristos mpokoros mouseio mpenaki weekend

«Νόστος αδήλων»: Ο Χρήστος Μποκόρος στο Μουσείο Μπενάκη
Ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 23 Μαρτίου, παρουσιάζοντας, μια επανέκθεση έργων του, με τίτλο “Νόστος αδήλων”. Με επίκεντρο “Τα στοιχειώδη” τα οποία επιστρέφουν μετά την πολύ επιτυχημένη έκθεσή τους στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας, η νέα έκθεση θα πλαισιωθεί με αντιπροσωπευτικά έργα της δημιουργικής του πορείας, μεταξύ των οποίων και σημαντικά έργα από την συλλογή της ΑΓΕΤ-Ηρακλής που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στις αίθουσες του Μουσείου.

Τιμές;
 7 ευρώ, μειωμένο: 3,5 ευρώ
Πότε; Τρίτη – Κυριακή, 11.00-21.00, Πέμπτη, 11.00-23.00
Που; Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ
lampentouza theatro weekend agenda

Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει για λίγες παραστάσεις ακόμη, το έργο του βραβευμένου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Μια ανθρώπινη ματιά πάνω στο θέμα του αδικαιολόγητου ρατσισμού και της προσφυγιάς, με φόντο το νησί της Ιταλίας που συνδέθηκε με το προσφυγικό. Με τους Αργύρη Ξάφη και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου. 

Τιμές; Τετάρτη-Παρασκευή Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€, Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€
Πότε; Τετάρτη & Σάββατο 21.15 και Κυριακή 19.00
Που; Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7, Αθήνα


ΤΑΙΝΙΑ
to kruo tis trapezountas cinema weekend

Το Κρύο της Τραπεζούντας
Γυρισμένο σε τέσσερις εποχές, το φιλμ που ήταν η επίσημη πρόταση της Τουρκίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, γνώρισε μεγάλη φεστιβαλική καριέρα σε όλο τον κόσμο (Κωνσταντινούπολη, Χάιφα, Τόκιο, Αμβούργο κ.α.). Ο Μεχμέτ ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδία του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Παρότι τον πιέζει η οικογενεία του να βρει δουλειά στο κοντινό ορυχείο για να πληρώσουν τα χρέη τους, ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b