MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 13 – 15 Ιανουαρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Φροσύνη του Παύλου Καρρέρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΟΠΕΡΑ
Φροσύνη του Παύλου Καρρέρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το αριστούργημα της Επτανησιακής Σχολής και του λαμπρού εκπροσώπου της Παύλου Καρρέρ, η Όπερα «Φροσύνη» παρουσιάζεται από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Κύκλου Όπερα στο Μέγαρο. Mία τολμηρή και ρηξικέλευθη ανάγνωση του Επτανησιακού μελοδράματος που αφηγείται την ιστορία της Ευφροσύνης Βασιλείου και την τύχη του παθιασμένου έρωτά της με τον Μουχτάρ Πασά.

Τιμές; 12€ (Ζώνη Β), 20€ (Ζώνη Α) Πολύτεκνοι, 65+: 8€ Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε; Σάββατο 14, Κυριακή 15, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20:00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ
lessons of leaking parastasi weekend


Lessons of leaking στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου φιλοξενεί από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, την παράσταση “Lessons of Leaking” του Dmitij Gawrisch και της ομάδας machina ex. Στο έργο η γερμανική ομάδα machina eX αποτυπώνει τις ηθικές συγκρούσεις μεταξύ των αντικρουόμενων προτεραιοτήτων της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών χειρισμών. Ένα θεατρικό παιχνίδι, όπου οι πολιτικές ιδέες και τα προσωπικά ενδιαφέροντα του ατόμου, αλληλοσυγκρούονται.

Τιμές; Γενική είσοδος: 10€
Πότε; Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 18.00, 20.00, 22.00 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 18.00 και 20.00
Που; Εθνικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ
andreas poluzogopoulos quartet faust 2017

Andreas Polyzogopoulos Quartet στο Faust
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το Κουαρτέτο του, έρχονται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στο Faust για να μαγέψουν με τις μελωδίες τους. Με αφορμή παλιές και καινούριες συνθέσεις του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει με πειραματισμό και ελευθερία ακροβατώντας ανάμεσα σε ψυχεδελικά groove και διαλογιστικές αρμονίες.

Τιμές; 5€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό), 7€ (σε τραπέζι ή πάσο με κράτηση)
Πότε; Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 22.30
Που; Faust, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

ΚΩΜΙΚΗ ΟΠΕΡΑ
oraia eleni komiki opera weekend

Η Ωραία Ελένη του Ζακ Όφενμπαχ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
H κωμική όπερα, «Ωραία Ελένη», επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα. Από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, στις 21.30, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.

Τιμές; 12 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας, 10 ευρώ εισιτήριο εξώστη
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 21.30
Που; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

ΤΑΙΝΙΑ
emporakos tainia weekend

Ο Εμποράκος
H τελευταία δημιουργία του διάσημου ιρανού σκηνοθέτη Asghar Farhadi επιχειρεί να συνδυάσει το θέατρο με την πραγματική ζωή σε ένα δράμα βγαλμένο από το «Θάνατο του Εμποράκου». Ο Εμάντ και η Ράνα, εγκαταλείπουν βιαστικά το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και βρίσκουν νέα στέγη σε πολυκατοικία στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, ο «Θάνατος του Εμποράκου», συνεχίζεται ώσπου ένα τραγικό συμβάν (η Ράνα δέχεται επίθεση από άγνωστο άντρα μέσα στο νέο τους σπίτι) θα σημαδέψει ανεπανόρθωτα τη σχέση τους.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b