MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας Άλλος Κόσμος: τηλεοπτική πρεμιέρα για την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στο ελληνικό box office αλλα και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, η τελευταία ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα στην COSMOTE TV την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Τρεις ερωτικές ιστορίες στη σύγχρονη Αθήνα μεταξύ ελλήνων και ξένων. Στην πρώτη δύο νέοι με ελάχιστα κοινά σημεία – εκείνη είναι ελληνίδα φοιτήτρια κι εκείνος πρόσφυγας από τη Συρία- ερωτεύονται και πάνε κόντρα σε όλα. Στη δεύτερη ένα one night stand εξελίσσεται σε «σχέση» με πικρή εξέλιξη, όταν η σουηδέζα μάνατζερ που βρίσκεται στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την αποστολή να κάνει οικονομικά ευέλικτη και ανταγωνιστική την εταιρεία στην οποία εργάζεται ο έλληνας εραστής της. Τέλος, στην τρίτη και πλέον άρτια ιστορία, ένας γερμανός συνταξιούχος συγκινείται από την προσωπικότητα ελληνίδας νοικοκυράς που γνωρίζει σε σούπερ μάρκετ!

enas allos kosmos 6501

Σε σχέση με το υπερεπιτυχημένο «Αν» των άνω του μισού εκατομμυρίου θεατών, ο «Άλλος κόσμος» είναι πιο απαιτητικό και σεναριακά ψαγμένο έργο. Ο έρωτας φυσικά και είναι στο πρώτο πλάνο αλλά βασικός πρωταγωνιστής του φιλμ είναι η Αθήνα της κρίσης, του μεταναστευτικού, της ανόδου της ακροδεξιάς, της αποδόμησης της οικογένειας, των χιλιάδων απολύσεων και αυτοκτονιών, της υπαρξιακής αγωνίας. 

papakaliatis2

Από μια άποψη, το «Ένας άλλος κόσμος» είναι η πιο δεικτική ελληνική ταινία της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Καμιά ίσως άλλη ελληνική ταινία δεν έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά στην κρίση όσο αυτή. Το επιμύθιο (ο έρωτας ως αντίδοτο της κρίσης) μπορεί να είναι συζητήσιμο αλλά όχι και a priori απορριπτέο. Ο Παπακαλιάτης θεωρεί ότι ο κόσμος που ζούμε σήμερα αλλάζει ταχύτατα. Έχει ήδη αλλάξει σε σχέση με αυτό που ήταν 10 χρόνια πριν. Σε αυτή τη σεναριακή πλατφόρμα του που έχει σαφή πολιτικο-οικονομικό χαρακτήρα, ο δημιουργός Παπακαλιάτης (δικό του και το σενάριο) ξεδιπλώνει τον προβληματισμό του, έχοντας ώς εφόδια τις γνώριμες θεματικές του.

enas_allos_kosmos

Οι διαπροσωπικές σχέσεις, το ερωτικό στοιχείο, η χαρμολύπη ως βασικό στοιχείο της καθημερινότητας, η φιλία, το άγχος της επιβίωσης. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει καλά. Η ταινία έχει ροή, ενδιαφέρον, αφηγηματικές ιδέες, συγκίνηση, άποψη και υψηλό επίπεδο παραγωγής. Στο τεχνικό κομμάτι (φωτογραφία, μουσική) η δουλειά είναι άκρως επαγγελματική, οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους – ειδικά η Μαρία Καβογιάννη που έχει την τύχη να παίξει μαζί με τον οσκαρούχο J.K. Simmons («Χωρίς μέτρο»).

Η ταινία βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία του Μηνά Χατζησάββα, ενώ απέσπασε άλλες τρεις υποψηφιότητες.

enas_allos_kosmos

Η COSMOTE TV είναι συμπαραγωγός της ταινίας και θα την προβάλει σε τηλεοπτική πρεμιέρα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00.

Και μη ξεχνάτε πως ακόμα και εάν δεν είστε στο σπίτι για να την απολαύσετε, μπορείτε να δείτε την ταινία όποτε επιθυμείτε: Πώς; με τη νέα πλατφόρμα Hybrid της COSMOTE TV που σας επιτρέπει να γράψετε την ταινία σε ενσωματωμένο ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τη δείτε έως και 48 ώρες αργότερα.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b