MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 2 – 4 Δεκεμβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΜΟΥΣΙΚΗ
6o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοδοξεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αφού επιχειρεί –με τη συνεργασία των μουσικών που συμμετέχουν– πρωτότυπους και ευφάνταστους συνδυασμούς με στόχο τη δημιουργία πρωτογενών έργων και σχημάτων. Η εξωστρέφεια και η δυναμική της ελληνικής τζαζ σκηνής σε ένα τριήμερο με τολμηρές συνεργασίες Ελλήνων και ξένων μουσικών.

Τιμές;
 Κανονικό: 15€, Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 12€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 11€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€, Combo 1+1 συναυλία: 10€ ανά εισιτήριο
Πότε; 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 21.00
Που; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

2) ΧΟΡΟΣ
tomorrow megaro mousikis hellenic dance company 2016 5

Tomorrow από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο “Τοmorrow”, την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company, που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στις 2, 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου στις 20.00. Η φετινή παραγωγή επιδιώκει να φέρει το κοινό κοντά στη σκέψη πέντε χορογράφων της διεθνούς παραγωγής μέσα από ισάριθμα κομμάτια που δημιουργήθηκαν ή παραχωρήθηκαν από το ρεπερτόριο τους για την παράσταση της Hellenic Dance Company.

Τιμές; 10€ (Ζώνη Β΄), 15€ (Ζώνη Α΄), Ειδικές τιμές: 4€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6€ (65+, πολύτεκνοι)
Πότε; 2, 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου στις 20.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

3) ΘΕΑΤΡΟ
itan oloi tous paidia mou theatro emporikon 2016

Ήταν όλοι τους παιδιά μου του Άρθουρ Μίλλερ στο Θέατρο Εμπορικόν
Ένα από τα αριστουργήματα της θεατρικής γραφής του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Μια σύγχρονη τραγωδία που έχει επίκεντρό της μια οικογένεια στη μεταπολεμική Αμερική. Μια οικογένεια που προάσπισε τον μικρόκοσμό της εις βάρος του κοινού καλού και ένας κοινωνικός περίγυρος που αποδέχεται πως αυτός είναι ο κανόνας της ζωής. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Καταλειφός και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Τιμές; Κανονικό 17€, μειωμένο 15€
Πότε; Πεμ-Παρ: 21,00, Σαβ: 18.00 & 21.00, Κυρ & Τετ: 20.00
Που; Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή


4) ΦΕΣΤΙΒΑΛ
plissken festival 2016 weekend agenda

Winter Plisskën Festival 2016
Το Plisskën Festival, στη δεύτερη χειμερινή εκδοχή του στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line–up 40+ διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, σε τρείς ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας και σε τέσσερα stages που θα ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 19:00 και θα καταλήγουν στις πρώτες πρωινές ώρες. Πιστό στις μουσικές αξίες του εξακολουθεί να παρουσιάζει τους ήχους του αύριο σήμερα σε συνδυασμό πάντα με ονόματα που έχουν καθορίσει “σκηνές” και μουσικά είδη.

Τιμές; 30€
Πότε; 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016 από τις 19.00
Που; Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Τunnel & Republic: Μεταλλουργείον, Πειραιώς 127, Αquarium: The HUB Events, Aλκμήνης 12, Pop Up Store: The Loft, Πειραιώς 123

5) ΤΑΙΝΙΑ
lion movie weekend

Lion
Άλλη μια αληθινή ιστορία που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και θίγει το θέμα των εξαφανισμένων παιδιών στις χαοτικές μεγαλουπόλεις του Τρίτου κόσμου, με ατού της τα γερά ονόματα του καστ. Ινδία, 1986. Ο 5χρονος Σαρού χάνεται σ’ ένα τρένο, που τον μεταφέρει ανατολικά, χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι του και την οικογένειά του. Σαστισμένος και αρκετά φοβισμένος, βρίσκεται ολομόναχος στην πολύβουη Καλκούτα. Καταφέρνει να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας κάθε είδους προβλήματα και δυσκολίες στους δρόμους της μεγαλούπολης, πριν καταλήξει στο ορφανοτροφείο. Από εκεί, θα βρεθεί στο σπιτικό ενός ζευγαριού Αυστραλών, οι οποίοι θα τον υιοθετήσουν και θα του προσφέρουν αγάπη και ασφάλεια, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, όπου και μεγαλώνει. Μεγαλώνοντας όμως νιώθει το κενό από την απώλεια της βιολογικής μητέρας και του μεγάλου αδελφού του…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b