MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 28/11-3/12

Σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ, σε μπαρ, σε θέατρα, σε διάφορα σημεία της πόλης παρουσιάζονται βιβλία. Ειδικά αυτόν τον καιρό, που η βιβλιοπαραγωγή βρίσκεται στο απόγειό της, οι βιβλιοπαρουσιάσεις είναι πολλές. Θα έχετε την ευκαιρία σ’ αυτές να δείτε τον αγαπημένο σας συγγραφέα, να υπογράψει το αντίτυπό σας, ν’ ακούσετε άλλους ανθρώπους του βιβλίου ή της τέχνης να μιλούν για το πώς εκείνοι το διάβασαν. Μια πλήρης έξοδος δηλαδή.Όλγα Σελλα

φωτό: από το βιβλιοπωλείο Πλειάδες
author-image Όλγα Σελλά

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

  • Στα Public του Συντάγματος, παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου «Φαρμακείον Εκστρατείας» (εκδ. Μεταίχμιο), στις 9μ.μ. Θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου και ο συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μάνος Καρατζογιάννης και Νίκος Ορφανός.
  • Το βιβλίο του Κώστα Βρεττάκου «Ασκήσεις περιέργειας» (εκδ. Ποταμός) παρουσιάζεται στιο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32), στις 7μ.μ. Παρουσιάζουν και συζητούν η κριτικός Κατερίνα Σχινά και η φιλόλογος Λίζυ Τσιριμώκου.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου

  • Η ενδελεχής μελέτη της Ουρανίας Αναγνώστου «Το θέατρο της Ελενας Πέγκα» (εκδ. Κάπα Εκδοτική) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου) στις 8.30μ.μ. Θα μιλήσουν ο κριτικός και καθηγητής Δημήτρης Τσατσούλης, ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος, Γιώργος Πεφάνης και η επίκουρη καθηγήτρια Καίτη Διαμαντάκου – Αγάθου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κάτια Δημοπούλου.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

  • To καινούργιο βιβλίο του Μισέλ Φάις «Lady Cortisol» (εκδ. Πατάκης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι) στις 7μ.μ. Θα το παρουσιάσουν ο κριτικός λογοτεχνίας και φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης και η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά. Η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη θα διαβάσει αποσπάσματα.
  • Το νέο βιβλίο του Αρη Σφακιανάκη με τίτλο «Εξοδος» (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται στις 9μ.μ. στο Public cafe του Συντάγματος. Θα μιλήσουν ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη και θα διαβάσει αποσπάσματα ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός. Οι μουσικοί Τρύφωνας Παπαϊωάννου και Γιάννης Σεβαστόπουλος θα παίξουν κλαρίνο και λαούτο.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου

  • Στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) παρουσιάζει ο Κώστας Ακρίβος το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδ. Μεταίχμιο), στις 8.30μ.μ. Θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός και συγγραφέας, Αγγέλα Καστρινάκη και ο κριτικός βιβλίου Γιώργος Περαντωνάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

  • Το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Ο έβδομος ελέφαντας» (εκδ. Καστανιώτης), παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Monogram (Λ. Δημοκρατίας 47, Μελίσσια), στις 7μ.μ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον επίσης συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

  • Νέα ποιητική συλλογή της ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά. Τίτλος της νέας συλλογής, «Ανω τελεία», και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ικαρος». Το ερχόμενο Σάββατο, η Κική Δημουλά περιμένει στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Ικαρος» (Βουλής 4) τους αναγνώστες των ποιημάτων και τους φίλους της και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b