MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 25 – 27 Νοεμβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Ριχάρδος Β' στο Θέατρο Ροές
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡΟ
Ριχάρδος Β’ της Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Ροές
Το Rēs Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, “Ριχάρδος Β’”, βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β’, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο. Ορμώμενη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η εργασία επικεντρώνεται στην τραγικότητα της απογύμνωσης του βασιλιά από την κατάσταση της βασιλείας, από κάθε αυταπάτη.

Τιμές;
 Γενική είσοδος 17€, Φοιτητικό 12€, Άνεργοι-Ατέλεια 10€, Κάθε Τετάρτη Ενιαίο προνομιακό εισιτήριο 10€
Πότε; από Τετάρτη ως Κυριακή στις 21.00
Που; Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

2) ΜΟΥΣΙΚΗ
carmina burana kamerata mousiki megaro weekend agenda 2016

Carmina Burana του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό – χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Γραμμένα το 1935, μαγεύουν έως σήμερα τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψης τους, το γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο.

Τιμές; 14€, 25€, 35€ και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη/Ειδικές τιμές 7,50€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50€ (65+, πολύτεκνοι)
Πότε; Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 20.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

3) ΕΚΘΕΣΗ
room18 ekthesi mouseio mpenaki weekend agenda

Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο στο Mουσείο Μπενάκη
Τρία δωμάτια σε κανονικές διαστάσεις “πρωταγωνιστούν” στην πρωτότυπη έκθεση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Room 18, που υλοποιείται και παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς), έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016. Στόχος της η παρουσίαση ιδεών που θα αναθεωρήσουν τα ισχύοντα δεδομένα στην αρχιτεκτονική φιλοξενίας, εστιάζοντας στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Η έκθεση πλαισιώνεται με την παρουσίαση, υπό τη μορφή πινακίδων, των 262 συμμετοχών από 580 συντελεστές, προερχόμενων από 17 χώρες.

Τιμές; Γενική είσοδος 7€, μειωμένο 3,5€
Πότε; Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00
Που; Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα


4) ΘΕΑΤΡΟ
1984 theatro katerina basilakou weekend agenda

1984 σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα, “1984” παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Στους κεντρικούς ρόλους οι: Αργύρης Πανταζάρας, Νίκος Κουρής, και Λένα Δροσάκη. Αυτό που καθιστά το 1984 μοναδικό, είναι ότι είναι διαρκώς μπροστά από την εποχή του, όχι απλώς επίκαιρο. Μετά από την έκδοσή του, το 1949, ο τρόπος που αντιλαμβανόμστε τον κόσμο άλλαξε για πάντα.

Τιμές; Τετάρτη: 16€ & 12€ (μειωμένο), Πέμπτη & Παρασκευή: 18€ & 12€ (μειωμένο), Σάββατο: 16€ & 12€ (μειωμένο), Σάββατο (βραδυνή) & Κυριακή: 20€ & 14€ (μειωμένο)
Πότε; Τετάρτη 20.00, Πέμπτη & Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30 & 21.30, Κυριακή 20.00
Που; Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός

5) ΤΑΙΝΙΑ
o xoreutis tainia weekend agenda

Ο Χορευτής
O μοναδικός Sergei Polunin το “enfant terrible” του μπαλέτου είναι ο σταρ του φιλμ που εξιστορεί με σπάνια οπτικά ντοκουμέντα ολόκληρη τη διαδρομή του. Στο απόγειο της δόξας του, στην ηλικία των 25 ετών, κι ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τα βρετανικά βασιλικά μπαλέτα από τα 22 του, όντας ο νεότερος σολίστας στην ιστορία τους, ο ουκρανός Sergei Polunin ανακοίνωσε πως αποχωρεί οριστικά από τον χορό. Το ντοκιμαντέρ υποκλίνεται στο ταλέντο του, κυριολεκτικά αποθεωνεί αυτή τη σπάνια τεχνική του που συνδυάζει μοναδικά τη δύναμη με τη φινέτσα. Επίσης εξερευνά τη μετατροπή του σε celebrity και την επιρροή που είχε πάνω του η συμμετοχή του στο βιντεοκλίπ του «Take Me to Church» του Hozier, που έγινε viral σε όλο τον κόσμο. Τέλος πλάθει, κι αυτό είναι το σημαντικότερο ατού του φιλμ, το συγκινητικό πορτρέτο ενός επαναστάτη χορευτή που διάλεξε την ελευθερία αντί να βάλει την τέχνη του καθώς και την ίδια τη ψυχή του σε καλούπια.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b