MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαλέξεις με ελευθερη είσοδο για την έκθεση “Πλεύσις” στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της έκθεσης ΠΛΕΥΣΙΣ -Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους, διοργανώνει διαλέξεις και θεματικές ξεναγήσεις για το κοινό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρόκειται για τις εξής εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 25/11, 18:00 (κτίριο Ηρακλειδών 16, Θησείο): Διαλέξεις για τις Τριήρεις, από τους Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφέα-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, και Δημήτρη Μάρα, Μηχανολόγο-Μηχανικό M. Sc.-Μικροναυπηγό, δημιουργό των ομοιωμάτων-πλοίων της έκθεσης.
  • Σάββατο 26/11, 16:30 (κτίριο Ηρακλειδών 16, Θησείο): Παρουσίαση του νέου «Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου» στο Ηραίο της Σάμου, σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου και το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου».
  • Επίσης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 16:00 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11:00, θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ξεναγήσεις από τον Δημήτρη Μάρα, με θέμα «Τα Πλοία της Αρχαιότητας: Από τα Προϊστορικά έως τα Ελληνιστικά Χρόνια».
Για τις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση. Διάρκεια: ’50. Κόστος (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου εισόδου): 6 € κατ’ άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: T: 211 01 26 486 / E: [email protected]

xenagiseismara arx

Η έκθεση «Πλεύσις» είναι ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα πλοίων, έργα τέχνης, όργανα ναυσιπλοΐας, εποπτικό υλικό, χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές επεξηγηματικές αναπαραστάσεις και ειδικές εκδόσεις.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο στους επισκέπτες την ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής και ναυσιπλοΐας, αναδεικνύοντας το διαχρονικό, στενό δεσμό των Ελλήνων με τη θάλασσα.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b