MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο πολιτισμός και η ιστορία μας σε υψηλή ανάλυση

Ή πώς ένα κανάλι μπορεί ν’ αλλάξει ριζικά την τηλεοπτική σου ατζέντα… Αυτό ακριβώς συνέβη από τότε που το COSMOTE HISTORY μπήκε στο χάρτη των τηλεοπτικών μας επιλογών, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην καθημερινή τηλεοπτική εμπειρία μας με περιεχόμενο σχετικό με την ιστορία και τον πολιτισμό με επίκεντρο την Ελλάδα.

Monopoli Team
Σ’ ένα τηλεοπτικό τοπίο με τόσες επιλογές αλλά και «εύπεπτο» θέαμα, το στοίχημα για τον COSMOTE TV δεν ήταν εύκολο. Η Μαργιάννα Ψωμιάδου, επικεφαλής Marketing Communication της COSMOTE TV, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό αναφέρει: “Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του, το COSMOTE HISTORY, είναι μακράν το πιο δημοφιλές κανάλι με ντοκιμαντέρ στην κατηγορία του, με βάση τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη του κοινού για ποιοτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ που συνδέονται με την ιστορία και την πολιτιστική του ταυτότητα“.

COSMOTE HISTORY BRIGHT BACKGROUND
Ο κορμός του προγράμματος του COSMOTE HISTORY περιλαμβάνει εβδομαδιαία ντοκιμαντέρ και πρωτότυπες εκπομπές που μάς ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, μάς συστήνουν επιφανείς έλληνες και μάς ξαναθυμίζουν σημαντικές στιγμές του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

koryfes-cosmote history
O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τον Δημήτρη Νανόπουλο στην εκπομπή “Kορυφές” του COSMOTE HISTORY 

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας το COSMOTE HISTORY, ανάμεσα στις εκπομπές που ξεχωρίσαμε ήταν οι:

  • «Κορυφές»: με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να συναντά και να συνομιλεί με σπουδαίες προσωπικότητες από την ελληνική επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική κοινότητα. Μέσα στη χρονιά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον ακαδημαϊκό και πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος Χρήστο Ζερεφό, τον ποιητή και πεζογράφο, Νάνο Βαλαωρίτη, τον Αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο, τον συγγραφέα και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάση Βαλτινό, τον Διακεκριμένο Καθηγητή Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Texas A&M University και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρη Νανόπουλο, τον καθηγητή Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Νeuroscience Research Australia και στο Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας στο Σιδνεϊ Γιώργο Παξινό, τον Καθηγητή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεοδόση Τάσιο, τον επιχειρηματία και ζωγράφο, Βασίλη Θεοχαράκη, τονκαθηγητή πληροφορικής στην τιμητική έδρα C.L. Hogan στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley Χρίστο Παπαδημητρίου, καθώς και πολλούς ακόμη σπουδαίους Έλληνες.

aytoi_pou_tolmisan_cosmote_history
Aφιέρωμα στον κορυφαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά στην εκπομπή “Αυτοί που τόλμησαν”

  • «Αυτοί που τόλμησαν», τα ωριαία ντοκιμαντέρ με πορτραίτα επιφανών Ελλήνων, που με το έργο τους άφησαν το στίγμα τους στην επιστήμη, την τέχνη και τη ζωή. Με σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις, οδοιπορικά στους τόπους όπου έζησαν και εργάστηκαν, μαρτυρίες κοντινών τους ανθρώπων, τα ντοκιμαντέρ της σειράς ακολουθούν τα βήματα και τις ιστορίες των σπουδαίων αυτών Ελλήνων.

    Mέσα σε 7 ωριαία επεισόδια, και με αφηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ακύλλα Καραζήση, γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο σημαντικών πρωτοπόρων όπως ο Γιάννης Μηλιάδης (Αρχαιολόγος, τεχνοκριτικός), ο Ιωάννης Λυκούδης (ο παθολόγος που ανακάλυψε τα αίτια του πεπτικού έλκους), ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης (οραματιστής πολεοδόμος και αρχιτέκτονας), οι διακεκριμένοι έλληνες μαθηματικοί Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής (1873-1950), Χρίστος Παπακυριακόπουλος (1914-1976) & Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (γεν. 1981) που προώθησαν με τη σκέψη τους την επιστήμη των αριθμών, ο Γεώργιος Κ. Κοτζιάς (πρωτοπόρος νευροφυσιολόγος που εργάστηκε για την καταπολέμηση της νόσου του πάρκινσον), ο Γιαννούλης Χαλεπάς (ο κορυφαίος γλύπτης της νεότερης Ελλάδας), ο Γεώργιος Χ. Ιωακείμογλου (ιατρός, ερευνητής, θεμελιωτής Ελληνικής Φαρμακολογίας).

doxiadis
Το έργο του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη προβλήθηκε στην εκπομπή “Αυτοί που Τόλμησαν”

  • «Η Ελλάδα από το Α έως το Ω»: Η σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας. Με ξεναγούς διακεκριμένους Έλληνες, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την επιστημονική ζωή και την επιχειρηματική δράση διαφόρων πόλεων, νησιών και περιοχών της χώρας μας. Η εκπομπή, που διανύει τον 2ο κύκλο, προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21.00.

Greece from A to Z
Η εκπομπή «Η Ελλάδα από το Α έως το Ω» ταξίδεψε και στη Σαντορίνη

  • Παραγωγές από το Πολεμικό Μουσείο: Μία σειρά από θεματικά ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στους σημαντικούς πολεμικούς αγώνες των Ελλήνων από τους βαλκανικούς πολέμους και την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών έως και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου

Όλες οι παραπάνω εκπομπές, αλλά και πολλές άλλες, είναι σήμερα διαθέσιμες στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπου οι συνδρομητές της COSMOTE TV -που έχουν επιλέξει την hybrid υπηρεσία- μπορούν να επιλέξουν από μία πλούσια, δωρεάν ταινιοθήκη με ταινίες, σειρές και, φυσικά, ντοκιμαντέρ από το κανάλι COSMOTE HISTORY. Η υπηρεσία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο.


cosmote history 1

Εκτός από το COSMOTE TV PLUS, η νέα υβριδική πλατφόρμα του COSMOTE TV φέρνει και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες που αλλάζουν την τηλεοπτική μας εμπειρία:

  • COSMOTE TV GO: για on the go τηλεοπτική εμπειρία, μέσω κινητού, τάμπλετ, PC ή λάπτοπ. Η υπηρεσία προσφέρει 33 κανάλια, μεταξύ των οποίων και το COSMOTE HISTORY, σε υψηλή ευκρίνεια.
  • COSMOTE REPLAY TV: προσφέρει τη δυνατότητα οι συνδρομητές να ‘γυρίζουν’ τον χρόνο πίσω, μέχρι και 48 ώρες, για να παρακολουθήσουν προγράμματα που έχασαν και να ελέγχουν τη ζωντανή ροή του προγράμματος με λειτουργίες όπως rewind & pause.
  • COSMOTE Cinema on Demand: για την ενοικίαση νέων ταινιών από όλα τα στούντιο του Χόλυγουντ, αμέσως μετά την πρώτη τους προβολή στους κινηματογράφους.
  • PVR: για την εγγραφή προγραμμάτων σε ενσωματωμένο ή εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μέσω του COSMOTE TV GO υπάρχει η δυνατότητα και απομακρυσμένης εγγραφής

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες στο site της COSMOTE TV.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b