MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 μέρες στην Αθήνα: Τα highlights της εβδομάδας 14 – 18 Νοεμβρίου

Οι top προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας στην πολιτιστική ατζέντα του monopoli, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα καλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας 14 – 18 Νοεμβρίου που αξίζει να δείτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
thelete na xorepsome maria theatro odou kukladon 2016

Θέλετε να χορέψομε Μαρία; στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η bijoux de kant επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη νουβέλα “Θέλετε να χορέψομε Μαρία;” της Μέλπως Αξιώτη. Γραφή ιδιότυπη, γλώσσα τρυφερή, ονειρική, κοφτή, λαχανιασμένη μέσα στην αγωνία της να συλλάβει τις καθαρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, ξεδιπλώνει με τρόπο μοναδικό το απλό και συνάμα τρομακτικό που κρύβει η ζωή.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
oregon half note highlights weekend

Οι Oregon στο Half Note
Μετά από τρείς ολόκληρες δεκαετίες, το μυθικό συγκρότημα της world jazz έρχεται στην Αθήνα για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στη σκηνή του Half Note, από το Σάββατο 12 έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου. Με τον Ralph Towner και τον Paul McCandless από τα original μέλη του, και με τον υπέροχο περκασιονίστα Mark Walker και τον εξαίρετο μπασίστα – σχετικά πρόσφατο πλέον μέλος του γκρουπ – Paolino Dalla Porta, οι Oregon έρχονται ξανά στη χώρα μας 32 χρόνια μετά με υλικό από τον νέο δίσκο που ετοιμάζει άμεσα.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
made in usa stegi highlights weekend

Made in USA στη Στέγη
Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που αποσκοπεί να μας εισάγει στη «νέα» αμερικανική πρωτοπορία, όπως αυτή αναδύθηκε μετά τους ριζοσπαστικούς πειραματισμούς του Wooster Group στο Performing Garage, στο κέντρο του Μανχάταν, τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Το φεστιβάλ αρθρώνεται γύρω από καλλιτέχνες που κυριαρχούν στη σύγχρονη αμερικανική σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα, με αιχμηρές σκηνικές φόρμες οι οποίες κινούνται στα όρια μεταξύ περφόρμανς, χορού, θεάτρου, κινηματογράφου και εγκατάστασης.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
gia mia anasa eleni rantou theatro diana 2016

Για μια ανάσα της Ζίνι Χάρις με την Ελένη Ράντου στο Θέατρο Διάνα
Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο Θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις “Για μια ανάσα…”, έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο. Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
i diki tou k theatro porta 2016 2

Η Δίκη του Κ. σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει από τις 18 Νοεμβρίου 2016, την παράσταση “Η Δίκη του Κ.”, βασισμένη στο μυθιστόρημα “Η Δίκη του Φραντς Κάφκα”, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Το έργο του Κάφκα δεν χρειάζεται συστάσεις όπως δεν χρειάζονται ο Όμηρος, ο Σαίξπηρ ή ο Γκαίτε . Έχουν γραφτεί πολύ περισσότερες γραμμές γι’ αυτόν και το έργο του απ’ ότι ο ίδιος είχε γράψει ποτέ, δημιουργώντας την παρακαταθήκη του σκοτεινού του μύθου.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b