MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 μέρες στην Αθήνα: Τα highlights της εβδομάδας 7 – 11 Νοεμβρίου

Οι top προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας στην πολιτιστική ατζέντα του monopoli, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα καλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας 7 – 11 Νοεμβρίου που αξίζει να δείτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
gkiak skrow theater highlights ebdomadas

Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Skrow Theater
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ – που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα – του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία του Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ubridia ekthesi highlights ebdomadas

Υβρίδια: Mια έκθεση από το μέλλον, έρχεται στη Στέγη
Μετά το εντυπωσιακό Digital Revolution, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί μια νέα διαδραστική έκθεση που διερευνά την έννοια του υβριδισμού, τη μείξη διαφορετικών μέσων και ιδιωμάτων που οδηγούν σε νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα Υβρίδια είναι μια έκθεση με καλλιτέχνες και έργα τέχνης που χρησιμοποιούν την επιστημονική έρευνα, τα ψηφιακά δίκτυα, αλλά και ενόργανες διαδικασίες, ως υλικό τους, όπως ακριβώς άλλοι χρησιμοποιούν τα χρώματα, το χαρτί και τον καμβά.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
sunaulia afieroma kostas giannidis megaro 2016 2


Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη στο Μέγαρο
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου. Η μετζοσοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου παρουσιάζουν μια ξεχωριστή επιλογή από έργα για φωνή και πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη αλλά και αγαπημένα «ελαφρά» τραγούδια που υπέγραφε ως Κώστας Γιαννίδης.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
amlet highlights ebdomadas

Άμλετ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει από τις 10 Νοεμβρίου 2016, το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ο Άμλετ είναι ένα έργο που καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά του «μελαγχολικού πρίγκιπα», να καταγράψει το φάσμα των συναισθημάτων του, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της έκφρασης και να πεθάνει τον δυσκολότερο θάνατο.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
pedio bolis agriopapies peiramatiki skini 2016


Πεδίο βολής (Αγριόπαπιες) στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει από τις 11 Νοεμβρίου την παράσταση “Πεδίο βολής (Αγριόπαπιες)” των influx και Πρόδρομου Τσινικόρη. Η παράσταση με αφορμή το αριστουργηματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, Αγριόπαπια, επιχειρεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την έννοια της ταυτότητας, της υιοθέτησης και της ερμηνείας «ρόλων» τόσο στο θέατρο όσο και στην καθημερινή ζωή.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b