MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 28 – 30 Οκτωβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Λαμπεντούζα στο Θέατρου του Νέου Κόσμου
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡΟ
Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει από τις 28 Οκτωβρίου την παράσταση “Λαμπεντούζα” του Άντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Το έργο θίγει την τραγωδία χιλιάδων προσφύγων που θέλουν να φτάσουν σε μία ευρωπαϊκή ακτή, μακρυά από την ρημαγμένη πατρίδα τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μόλις πατήσουν στη στεριά. Πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Ξάφης και η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου.

Τιμές;
 Παρασκευή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€, Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€
Πότε; Παρασκευή 21.15, Σάββατο 21.15 και Κυριακή 19.00
Που; Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7, Αθήνα

2) ΜΟΥΣΙΚΗ
xeimerinoi kolumbites mousiki weekend

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Half Note
Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό από τις 28 Οκτωβρίου, στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν. Για τέσσερις μοναδικές βραδιές, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης που καλύπτει το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, χρονικά, θεματικά και σχηματικά.

Τιμές; 15€ (μπαρ), 20€ (Β’ Ζώνη), 25€ (Α’ Ζώνη)
Πότε; Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30
Που; Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς

3) ΘΕΑΤΡΟ
treis aderfes theatro weekend

Τρεις αδερφές του Τσέχωφ στο Θέατρο Πορεία
Το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία και την φετινή σεζόν. Ένα έργο για την προσδοκία, το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει “κωμωδία” και τους χαρακτήρες του “μπουφόνους”, καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο. Τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα.

Τιμές; Παρασκευή έως Κυριακή: κανονικό 20€, senior (άνω των 65): 17€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14€
Πότε; Παρασκευή 20.30, Σάββατο 20.30, Κυριακή 20.30
Που; Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα


4) ΕΚΘΕΣΗ
ai wei liksi ekthesis weekend

Αi Weiwei at Cycladic στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην κορυφαία έκθεση “Αi Weiwei at Cycladic” του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Πρόκειται για μία σειρά έργων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, την έμφαση του έργου του στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά καθώς και την κριτική του ματιά στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Αυτή είναι η πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και η μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Τιμές; 7€, Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος ελεύθερη
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Κυριακή: 11.00-17.00 (Ανοιχτά την 28η Οκτωβρίου)
Που; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

5) ΤΑΙΝΙΑ
toni erntman cinema weekend

Τόνι Έρντμαν
Η ταινία που σύμφωνα με τους περισσότερους κριτικούς άξιζε να πάρει το φεστινό Χρυσό Φοίνικα είναι μια διαφορετική γερμανική μαύρη κωμωδία με ψήγματα σπάνιας ανθρωπιάς. Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί τους πάντες αλλά ο αγαπημένος στόχος του είναι η κόρη του Ινές που ζει και εργάζεται στο Βουκουρέστι. Όταν ο χαβαλές πατέρας διαπιστώσει ότι η κόρη του έχει πάψει να είναι ευτυχισμένη και η επικοινωνία μεταξύ τους έχει χαθεί, εμφανίζει το alter ego του ονόματι Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία, που η εκκεντρική συμπεριφορά του θα προκαλέσει φοβερή αμηχανία στην Ινές.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b