MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Αθηναϊκού Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο
festival athinaikou kinimatografou 2016 weekend

Την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο θερινός κινηματογράφος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος «Λαΐς» θα είναι ανοιχτός για τους Αθηναίους, με ελεύθερη είσοδο για να παρακολουθήσουν 10 σημαντικές και αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηναϊκού Κινηματογράφου. Με την ευγενική υποστήριξη των σημαντικότερων Ελλήνων σκηνοθετών και διανομέων θα προβληθούν κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες ταινίες που γυρίστηκαν στην πόλη μας από το 1924 ως το 2011.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Amita Motion: Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2016
amita motion imera thetikis energeias 2016 weekend

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στο Τείχος των Εθνών, στο ΟΑΚΑ, από τις 17.00, με ελεύθερη είσοδο, η Amita Motion μας υποδέχεται για μία ακόμη χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής: Στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2016! Αγαπημένοι καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής θα συναντηθούν στο εντυπωσιακό stage για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Special Guests της φετινής μουσικής γιορτής, είναι οι διεθνούς φήμης DJs Dimitri Vegas & Like Mike, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί ως οι #1 DJs στον κόσμο για το 2015, σύμφωνα με το “ΤΟP100DJs” του περιοδικού DJ MAG και έρχονται στην Ελλάδα μόνο για την Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2016!

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο
dorean ekdiloseis septembrios kpisn 2016 weekend

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και αγώνας βάδισης 2 χιλιομέτρων μόνο για γυναίκες. Την ίδια μέρα από τις 09:00 έως τις 17:00, το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα προσφέρει υπηρεσίες και δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, τεστ Παπ, οστική πυκνότητα, υπέρηχους μαστού και συμβουλές άσκησης και διατροφής. Επίσης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε με τον Ψαραντώνη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου, ενώ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου την σκυτάλη παίρνει ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Γιώργος Νταλάρας στην Κεντρική Πλατεία Βούλας
ntalaras sunaulia boula 2016 weekend

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Βούλας, ο Γιώργος Νταλάρας θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον “αγαπημένο συνθέτη της ζωής του”. Καλεσμένοι σε αυτή τη συναυλία οι τραγουδιστές της νέας γενιάς, Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού αλλά και η Μαρία Κουγιουμτζή, κόρη του Σταύρου. Ο Γιώργος Νταλάρας έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για την μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη ερμηνεύοντας μελωδίες που σφράγισαν το Ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν

Φάμελλος, Δρογώσης, Τσάκαλος και Μαρκαντώνης στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
famelos drogosis tsakalos markantonis theatro attikou alsous weekend

Μια πολύ ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη, παντρεύοντας επί σκηνής τις φωνές και τα αγαπημένα τους τραγούδια, μας υπόσχονται οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Οδυσσέας Τσάκαλος και Βαγγέλης Μαρκαντώνης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

ΕΚΘΕΣΗ

“Ψηφιδωτή Οδύσσεια”: Έκθεση Σύγχρονου Ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ekthesi sugxronou psifidotou idruma mixalis kakogiannis weekend

Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 9 Σεπτεμβρίου, για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της. Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα. Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική ή προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b