MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 μέρες στην Αθήνα: Τα highlights της εβδομάδας 11 – 15 Ιουλίου

Οι top προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας στην πολιτιστική ατζέντα του monopoli, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα καλύτερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας 11 – 15 Ιουλίου που αξίζει να δείτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ
ruined weekly agenda

Ruined σε σκηνοθεσία Dennis Reid και Γιούλας Μπούνταλη στο Φεστιβάλ Αθηνών
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2009) θεατρικό έργο της Λυν Νόττατζ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία που συνυπογράφουν η Γιούλα Μπούνταλη και ο Βρετανός Ντέννις Ρηντ. Η παράσταση παρουσιάζεται στις 10 και 11 Ιουλίου στην Πειριαώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα


ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
after party ermira goro weekly agenda

After Party της Ερμίρας Γκόρο στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στις 12 και 13 Ιουλίου, τη σόλο περφόρμανς “After Party”, της Ερμίρας Γκόρο που μιλάει για την κρίση της μέσης ηλικίας, στην Πειραιώς 260. Η χορογράφος Ερμίρα Γκόρο επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης και χορογραφεί τη σπουδαία ελληνίδα χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια τον πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα.
Διαβάστε περισσότερα


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
perses aisxulou theama weekly agenda

Πέρσες του Αισχύλου από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία στο Εθνικό Θέατρο
Το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του, ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, παρουσιάζει στις 13 και 14 Ιουλίου, το αρχαιότερο σωζόμενο δράμα (472 π.Χ.) του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στο Εθνικό Θέατρο. Κορυφαία Χορού η ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής μας παράδοσης Γιώτα Βέη.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
leuteris beniadis souris megaro mousikis 2016
Ο Λευτέρης Βενιάδης στο Μέγαρο – Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει στις 14 και 15 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς. Πρόκειται για μια υβριδική, «ολιστική» προσέγγιση του μουσικού θεάτρου, όπου τα όρια ανάμεσα σε μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ήχο, λόγο και δράση γίνονται διαπερατά.
Διαβάστε περισσότερα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
antigoni stathis libathinos kalokairini periodeia 2016 2

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Επίδαυρο
Η παράσταση της Αντιγόνης, που παρουσιάζεται στις 15 και 16 Ιουλίου στην Επίδαυρο, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, ανεβάζοντας στη σκηνή τρεις γενιές ηθοποιών.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b