MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 μέρες στην Αθήνα: Τα highlights της εβδομάδας 27 Ιουνίου – 1η Ιουλίου

Οι top προτάσεις για κάθε ημέρα της εβδομάδας στην πολιτιστική ατζέντα του monopoli, για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα καλύτερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας 27 Ιουνίου – 1η Ιουλίου που αξίζει να δείτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
alain lefevr festival athinon weekly agenda

Ο Αλαίν Λεφέβρ συναντά τον Ορέστη Παπαϊωάννου στο Ηρώδειο
Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στον παλαιό μας γνώριμο και αγαπημένο του ελληνικού κοινού, σχεδόν πολιτογραφημένο πια Έλληνα, Γαλλοκαναδό πιανίστα Αλαίν Λεφέβρ ο οποίος συναντά τον νεότατο (μόλις 23 ετών) συνθέτη και φοιτητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Ορέστη Παπαϊωάννου, ο οποίος τιμήθηκε πέρυσι με το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Συνθέτες «Ντβόρζακ» στην Πράγα.
Διαβάστε περισσότερα


ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
blind poet needcompany festival athinon weekly agenda

The blind poet από τους Needcompany στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών
Η βέλγικη ομάδα Needcompany επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα, μετά το Δωμάτιο της Ισαβέλλας το 2007, παρουσιάζοντας την παράσταση “The blind poet”, στις 28 και 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.  Στην πιο πρόσφατη δουλειά του, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Lauwers συνεργάζεται και πάλι με τον συνθέτη Maarten Seghers, για να δημιουργήσουν μια παράσταση για τον τρόπο που γράφεται και φτάνει ως εμάς η Ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
mpaleta moiseyef festival athinon weekly agenda

Τα θρυλικά Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ στο Ηρώδειο
Πασίγνωστα και αγαπημένα στη χώρα μας, τα θρυλικά Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ επανέρχονται μετά από 12 χρόνια στην Ελλάδα για να δώσουν 2 παραστάσεις στο Ηρώδειο στις 29 και 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το μπαλέτο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα φολκλορικό χοροθέατρο και εγκυκλοπαίδεια χορού. Όχι αδίκως, αν σκεφτεί κανείς ότι στο ρεπερτόριο τους περιλαμβάνονται 300 διαφορετικοί χοροί. Μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες γνωρίζοντας τεράστια αναγνώριση και αποδοχή.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
socratis sinopoulos quatret festival athinon weekly agenda

Socratis Sinopoulos Quatret στον Κήπο της Πειραιώς 260
Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό στις 30 Ιουνίου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.
Διαβάστε περισσότερα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
ploutos aristofani weekly agenda dont miss

Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη στην Επίδαυρο

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν τη δημοφιλή κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» σε σκηνοθεσία και η διασκευή του Γιώργου Κιμούλη. Για τη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, ο Αριστοφάνης φαίνεται να έχει τη λύση.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b