MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Summer Camps με… αέρα πολιτισμού: 10 προτάσεις για δημιουργική απασχοληση των παιδιών το καλοκαίρι

Η επίσημη λήξη της σχολικής χρονιάς σημαίνει “διακοπές” αλλά και ευκαιρία για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Για όσους γονείς προβληματίζονται για το πώς θ’ απασχολήσουν τα παιδιά τις μέρες μέχρι την πολυπόθητη άδεια, προτείνουμε 9 καλοκαιρινά προγράμματα που συνδυάζουν γνώση, δημιουργικότητα αλλά και παιχνίδι.

Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και καλό δημιουργικό καλοκαίρι! 

Καλοκαίρι στην πόλη από το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
kalokairi stin poli ellinikos kosmos 2016 5

Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 21 Ιουνίου 2016. Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας, κάθε γωνιά και δραστηριότητα του «Ελληνικού Κόσμου». Παραστάσεις και προβολές εικονικής πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά, για δέκα ολόκληρες ημέρες, ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες γνώση και ψυχαγωγία.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Stem & Art Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
summer camp mouseio irakleidon 2016 2

To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης! Επίσης, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θερινού camp, οργανώνεται από τις 21 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2016, και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Δρόμος για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» για παιδιά 10-12 ετών, με στόχο την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – μια παγκόσμια ετήσια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
summer camp mouseio kukladikis texnis 2016

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι! Έξι πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (22-26/06, 29/06-03/07, 06-10/07, 13-17/07, 20-24/07 & 27-31/07) κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους! Φέτος, τα παιδιά θα μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα. Θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου. Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία!
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες 

Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
summer camp texnopoli dimou athinaion3 2016

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες», διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες 

Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους στη Στέγη
kalokairina ekpaideutika ergastiria stegi 2016

Για άλλη μια χρονιά η Στέγη φροντίζει τους μικρούς μας φίλους, διοργανώνοντας καλοκαιρινά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, από τις 4 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2016. Δημιουργικά εργαστήρια με θέμα την τεχνολογία, τη φύση αλλά και τον κινηματογράφο πραγματοποιούνται, με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από την εκπαίδευση.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά στο Θέατρο της Ημέρας
kalokairino ergastirio theatro imeras

Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική θεάτρου, λειτουργεί και φέτος το Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016. Ένα πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία, όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινό… Ξύπνημα: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στον Πολυχώρο Αθηναΐς
kalokairino ksupnima idruma mixalis kakogiannis

Με αυτή τη παιχνιδιάρικη διάθεση και προτροπή η GruppoGemello σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζουν φέτος για τρίτη χρονιά ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου «Αθηναΐς» από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου. 
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

paidika ergastiria elliniko paidiko mouseio

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υποδέχεται το καλοκαίρι με πλήθος εργαστηρίων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στην εποχή του καλοκαιριού και τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαίρι με Τέχνη από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης
kalokairi texni mouseio paidikis texnis 2016

Για 3 η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο, στην Πλάκα. Καθημερινά, από τις 8:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ποικίλες δραστηριότητες. Όπως όλες οι δράσεις του Μουσείου Παιδικής Τέχνης έτσι και το καλοκαιρινό καμπ, έχει ως στόχο τόσο την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών όσο και την καλλιέργειά τους σε πολλούς τομείς.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Summer Camps του Δήμου Αθηναίων
summer camps dimou athinaion 2016 2

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες θερινών αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων πρόκειται να υλοποιήσει θερινά Camp, τα οποία έχουν ως στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα να διασκεδάσουν αλλά και να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους μέσα από τα σπορ. Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, να μάθουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά, καθώς και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις περιόδους στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στα Αθλητικά Κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβα.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b