MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν (13-15 Μαϊου)

Πολλές προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση σε διάφορες γωνιές της πόλης έρχονται και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Πένυ Νικολάου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Arch Points – 1_Ο 3ήμερο για την προολή των νέων αρχιτεκτόνων
arch points
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα νέοι αρχιτέκτονες μας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διαφυγής.
Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή. Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας! Για τρεις ημέρες, οι χώροι εργασίας των αρχιτεκτόνων γίνονται σημεία συνάντησης της αρχιτεκτονικής με το κοινό. Ταυτόχρονα, 5 νέοι αρχιτέκτονες και θεωρητικοί μας ξεναγούν σε αρχιτεκτονικά προσανατολισμένους περιπάτους, αποκαλύπτοντάς μας μυστικές γωνιές και νέες αστικές αναγνώσεις της πόλης που ζούμε.

Ώρες: Παρασκευή στις 20:00 | Σάββατο από 11:00 με 19:00 | Κυριακή από 11:00 με 19:00
Δείτε περισσότερα εδώ.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στο Γκάζι
pagkosmia mera xorou

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO – Τμήμα Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, οργανώνουν εκδήλωση με παραστάσεις ποικίλων μορφών χορού το Σάββατο 14 Μάιου και ώρα 19.00 στην Πλατεία Κεραμεικού- Γκάζι. Για ένα δίωρο θα απολαύσουμε διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από όλο τον κόσμο, όπως βήματα και ρυθμούς από την ελληνική στεριανή και νησιωτική Ελλάδα, από την Ρουμανία, Μολδαβία, Ινδία, Βραζιλία, Ισπανία, Αργεντινή, Χαβάη, Ταϊτή κι ακόμα, ροκ & ρόλ, αλλά και σύγχρονο αυτοσχεδιαστικό χορό, καθώς επίσης μορφές belly dance και ελληνικούς λαϊκούς χορούς.
Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε στο κοινό βλέμμα τις ποικίλες μορφές χορού, διδάσκοντας την ιδέα και αναδεικνύοντας την ομορφιά του. 
Χώρος: Πλατεία Κεραμεικού –Γκάζι (πίσω από μετρό Κεραμεικός)


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Παρουσιάσεις Βιβλίων, Συζητήσεις στα Public
anazitodas ta monopatia
Το κατάστημα Public Συντάγματος, οι εκδόσεις Ωκεανός και ο συγγραφέας Γιώργος Όμηρος Χρηστάκος, μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής” στις 13 Μαΐου στις 19.00.
Χώρος: Public Συντάγματος – Πλατεία Συντάγματος | Διεύθυνση: Καραγιώργη Σερβία

ΕΚΘΕΣΗ
“Ελλάδα, Η Χώρα Του Ποτέ Και Του Πάντοτε” – Νάνος Βαλαρωίτης
valaoritis2
Την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή” η ατομική έκθεση ζωγραφικής του λογοτέχνη και ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, με τίτλο: “Ελλάδα η χώρα του ποτέ και του πάντοτε”. Πρόκειται για μια σειρά χρωματιστών σχεδίων σε χαρτί, με την αναγνωρίσιμη γραφή του Βαλαωρίτη, εμπνευσμένα απ’ την Ελλάδα και τη δύσκολη εποχή που περνά η χώρα μας.
Χώρος: Αστρολάβος (δεξαμενή), Κέντρο Αθήνας |Διεύθυνση: Ξανθίππου 11

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
“Η Όπερα της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρέχτ στην Αργυρούπολη
opera pedaras
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική επιτροπή προσκαλούν το κοινό στη θεατρική παράσταση που ανεβάζει η Εφηβική Σκηνή της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης με το έργο “Η Όπερα της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη για 5 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ολυμπίας 5 – 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.
Ώρες και Ημέρες: Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ώρες: 20:30 | Σάββατο 14 Μαίου 2016, ώρες: 20:30 | Κυριακή 15 Μαίου 2016, ώρες: 20:30
Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (5ο Δημοτικό Σχολείο)| Διεύθυνση: Ολυμπίας 5

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Docudays UA στην Αθήνα
festival dokimander2

Την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του “Euromaidan. Roughcut”.
Σκηνοθεσία: Volodymyr Tykhyi, Andriy Lytvynenko, Kateryna Gornostai, Roman Bondarchuk, Yulia Gontaruk, Andrey Kiselyov, Roman Liubyi, Oleksandr Techynskyi, Oleksiy Solodunov, Dmitry Stoykov. Χώρα:Ουκρανία. Διάρκεια: 60’
Ακολουθεί Q&A με τη συντονίστρια του προγράμματος Docudays UA, Olga Birzul . Στα ουκρανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Χώρος: Exile room: Θησείο – Μοναστηράκι | Διεύθυνση: Αθηνάς 12 (3ος όροφος)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b