MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Κόλχαας του Χάινριχ φον Κλάιστ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Θέατρο Τζένη Καρέζη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ανδρικών Μονολόγων, παρουσιάζει την Δευτέρα 25 Απριλίου το έργο “Κόλχαας” του Χάινριχ φον Κλάιστ, με τον Νίκο Αλεξίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Γραμμένη το 1808, η νουβέλα Michael Kohlhaas του Heinrich von Kleist βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που διαδραματίστηκε τον 16ο αιώνα, κατά την περίοδο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στη Γερμανία. Υπόδειγμα του καλού, έντιμου πολίτη, o έμπορος αλόγων Michael Kohlhaas ζει στο Βραδεμβούργο, στις όχθες του ποταμού Χάβελ. Μια μέρα, δύο από τα ωραιότερά του άλογα κατάσχονται από το νεαρό βαρόνο Βέντσελ φον Τρόνκα. Αντιμέτωπος με την αυθαιρεσία, τη βία και την αρπαγή, ο Κόλχαας καταλήγει ως επικεφαλής μιας μικρής ομάδας εξεγερμένων αγροτών, κτηνοτρόφων, μαστόρων και μισθοφόρων που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, παίρνοντας τα όπλα κατά των πυργοδεσποτών της περιοχής.

Ο ηθοποιός, μόνος του στη σκηνή, αφηγείται την τραγική ιστορία του επαναστάτη Μίχαελ Κόλχαας ακολουθώντας τη μακρά παράδοση της προφορικής αφήγησης (storytelling). Ξεδιπλώνει επί σκηνής το υλικό της ιστορίας και το επικοινωνεί με μοναδική σκευή τα εκφραστικά του μέσα. Με μια εξαιρετική οικονομία μέσων, καλείται να παραστήσει τόσο τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του ήρωα όσο και τους χώρους της δράσης, τον κρότο των όπλων, τα ποδοβολητά των ζώων, τις ιαχές της μάχης, υπενθυμίζοντας πως η προφορική αφήγηση γέννησε τόσο το θέατρο όσο και τη γραπτή λογοτεχνία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάινριχ φον Κλάιστ
Σκηνοθεσία: Νίκος Αλεξίου


Παίζουν: Νίκος Αλεξίου

Διάρκεια: 95 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€, Ειδικές ομάδες: 10€
Παραστάσεις: Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b