MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Μπουζιάνη

Με αφορμή την έκθεση “Ιερή Γνωριμία” το Μουσείο Μπουζιάνη από τις 15 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου, φιλοφενεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους.

author-image Πένυ Νικολάου

Εικαστικό Εργαστήρι για την αξία της τέχνης στη ζωή των παιδιών για παιδιά 3-5 ετών

Μέσω του εικαστικού προγράμματος για νήπια στο Μουσείο Μπουζιάνη» στόχο έχουμε να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον μουσειακό χώρο, την πολιτιστική και τεχνολογική κληρονομιά έτσι ώστε να γίνει η επίσκεψη στο Μουσείο μια ευχάριστη εμπειρία , προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες του παιδιού. Επίσης να αναπτυχθούν οι ικανότητες των παιδιών για παρατήρηση, έρευνα και κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

Μέσα από τα εκθέματα, τα παιχνίδια, την ανάπτυξη της λεπτής και αδρής κινητικότητας, τις χειροτεχνίες, την ζωγραφική, την παιδική λογοτεχνία και πολλές άλλες ιδέες, δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν δημιουργικά, να ερευνήσουν και να ψυχαγωγηθούν. Σκοπός μας είναι το παιδί ολοκληρώνοντας την εξερεύνηση του στα εκθέματα του Μουσείου Μπουζιάνη, να μπορεί να συνεχίσει την ανακάλυψη της γνώσης και στο σπίτι του.

Το εργαστήρι πραγματοποιείται από τη νηπιαγωγό Χρύσα Νερατζίνη, κάθε Σάββατο 11.00-12.30
Το κόστος του ενός κύκλου (7 συναντήσεις) είναι 25 ευρώ.

ergasthrio paidia

Street Art για παιδιά 6-9 ετών

Η street art είναι μια μορφή τέχνης που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο. Περιλαμβάνει τα γκράφιτι, γλυπτά, στενσιλς, κολάζ, αφίσες, αυτοκόλλητα, δράσεις, κ.α. Το Μουσείο Μπουζιάνη για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο συναντιέται με την street art και στα πλαίσια της έκθεσης “Ιερή Γνωριμία”, διοργανώνει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών. Έτσι τα παιδιά θα πειραματιστουν πάνω στη τέχνη του δρόμου και με τις τεχνικές του.

Το εργαστήρι πραγματοποιείται από τον εικαστικό Νίκο Καναρέλη, κάθε Παρασκευή 17.30-19.00
Το κόστος του ενός κύκλου (7 συναντήσεις) είναι 40 ευρώ.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b