MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο γεμάτο με πολλές προτάσεις ψυχαγωγίας είναι εδώ για όσους ξέρουν να περνούν καλά χωρίς… το πορτοφόλι τους!

author-image Πένυ Νικολάου

ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής πραγματοποιούν δωρεάν παραστάσεις όπερας σε διαφορες περιοχε΄ς της Ελλάδας. Από τις 8 Απριλίου έως και το τέλος Μαΐου, η όπερα “Παλιάτσοι” του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο θα παρουσιαστεί , την σκυτάλη παραλαμβάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία παρουσιάζει σε 14 Δήμους της Αττικής (Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Σαρωνικού, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ψυχικού – Φιλοθέης, Σπατών – Αρτέμιδας, Παλλήνης – Γέρακα, Αχαρνών, Κορωπίου, Αθηναίων και Ελευσίνας).
Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ 

ΘΕΑΤΡΟ
“Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού” της Ιόλης Ανδρεάδη στο Πολ. Ίδρ. Ομίλου Πειραιώς

Η Ιόλη Ανδρεάδη εμπνέεται από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και βασισμένη σε πρότασή του, δημιουργεί το έργο “Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού – μια παράσταση στο Αρχείο”, το οποίο παρουσιάζει από 1η Απριλίου στο πρώην βιομηχανικό κτίριο, με ελεύθερη είσοδο.
Παραστάσεις: 1.4.2016 – 23.5.2016 | Δευτέρα & Παρασκευή στις 20.00
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
11ο Athens Animfest
animefest romantzo

Το 11ο ATHENS ANIMFEST ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Προβολές θα γίνουν επίσης στο Ρομάντσο (11 – 13 Απριλίου 2016) και στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων (9 – 10 Απριλίου 2016).

Η φετινή διοργάνωση επέλεξε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών κινούμενων σχεδίων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Αθήνας στον παγκόσμιο χάρτη με τα φεστιβάλ animation.

Και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα για πειραματικές, σπουδαστικές και μικρού μήκους ταινίες animation, που συνδυάζουν ποικίλες αισθητικές αναζητήσεις και διευρύνουν τα όρια των τεχνικών επιτευγμάτων στον τομέα της κινούμενης εικόνας.

Αφιερώματα – Eκδηλώσεις

  • Ο Piotr Dumała, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή Πολωνούς animator, θα παραβρεθεί και θα παρουσιάσει ένα επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών του, και θα αναφερθεί διεξοδικότερα στο έργο του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ν. Εγγονόπουλος” στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκη (Πρώην ΤΥΠΕΤ), στην οδό Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλίσσια (τ.: 697 4371054) και ώρα 20:00.
  • Η παρουσία της Πολωνίας στο φετινό φεστιβάλ εμπλουτίζεται με την ανθολογία πρόσφατων κινούμενων σχεδίων O!PLA ACROSS THE BORDERS 2015, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, ώρα 22:00.
  • Δυο Σύγχρονοι Γερμανοί Δημιουργοί. Οι πειραματικές ταινίες της Bianca Kennedy και του Felix Kraus θα προβληθούν στο Ρομάντσο, στο πλαίσιο των προβολών των Πειραματικών ταινιών, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 22:00.
  • Πειραματικές ταινίες φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηριακής τους άσκησης με θέμα: Ψηφιακά Τοπία. Η προβολή θα γίνει στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00

Εργαστήρια

  • Η background artist Έρση Σπαθοπούλου θα οργανώσει εργαστήριο για μαθητές και νέους στην Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, στην οδό Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρες 17:00-18:00.

Προβολές θα γίνουν:
Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48)  7 – 13 Απριλίου 2016, 18:00 – 24:00 (Είσοδος: 4 ευρώ ανά προβολή / 7 ευρώ όλες οι προβολές)
Στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) 11 – 13 Απριλίου 2016, 20:00 – 24:00
Στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων  9 – 10 Απριλίου 2016, 18:00-22:00

ΜΠΑΖΑΑΡ
Παζάρι βιβλίων και περιοδικών στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων
pazari vivliou

Μεγάλο παζάρι βιβλίων και περιοδικών θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Απριλίου 2016 στο εντευκτήριον των Ενθεμάτων. Βιβλία παλιά και νέα (ιστορικά, λογοτεχνικά, λευκώματα, βιβλία τέχνης, πολιτικά, κοινωνιολογικά), περιοδικά. Από 0,5 ευρώ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού θα προσφέρεται καφές (εκλεκτή ποικιλία Σάντος) και τσικουδιά Χανίων.
Χώρος: Εντευκτήριον των Ενθεμάτων, Βαλτετσίου 50-52 (6ος όροφος)
Ημερομηνία: Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου, ώρες 11.00-8.00 | Κυριακή 10 Απριλίου, ώρες 11.00-6.00

ΕΚΘΕΣΗ
MinerARt: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας
minerart
To Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει τη ομαδική έκθεση τέχνης MinerARt που θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τις συλλογές του χώρου και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Δέκα (10) καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ορμώμενοι από την κρυσταλλική δομή, τα σαγηνευτικά χρώματα, και την εκτυφλωτική λάμψη των ορυκτών. Η δημιουργία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για μια βαθύτερη διερεύνηση των προεκτάσεων που προκύπτουν από την επίδραση του μαγευτικού κόσμου των ορυκτών στον ανθρώπινο.
Καλλιτέχνες: Όλγα Μπογδάνου, Παναγιώτα Κορωνιού, Σοφία Κυριακού, Νίκος Μαρίνης, ‘Αντα Πετρανάκη, Μιμή Πετροπούλου­ Δημητρακάκη, Γιώτα Κότικα, Έφη Φουρίκη, Βασιλική Σαγκιώτη, Χρήστος Σκούρτης .
Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜSc Μουσειολόγος
Χώρος: Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη­ Αθήνα
Ημερομηνία: Έως 17 Απριλίου 2016 : Δευτ. ­ Παρ. 9.00­ – 14.00, Κυριακές 10.00 – ­14.00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Γιώργος Κακουλίδης παρουσιάζει τον Μίστερ Μπούλντογκ
MisterBooldog
O Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και τα Public φιλοξενούν την παρουσίαση του μυθιστορήματος Μίστερ Μπούλντογκ του Γιώργου Κακουλίδη την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public. Θα μιλήσουν: Ο Άρης Δαβαράκης και ο Θανάσης Λάλας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

To βιβλίο του Γιώργου Κακουλίδη (“Μίστερ Μπούλντογκ”) είναι υποψήφιο στην κατηγορία “ελληνικό μυθιστόρημα” για τα βραβεία Public.
Χώρος: Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
Ημερομηνία: Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στις 19:00

ΠΑΡΤΥ
Athens Boogie “Swingtastic Rock n’ Roll”: Lemonade Party στο Ρομάντσο
athens boogie
Οι Athens Boogie μας προσκαλούν σε ένα rock n’ roll Lemonade Party στο Ρομάντσο! Ο καιρός άρχισε να ζεσταίνει και γι’ αυτό βρίσκουμε αφορμή για ένα ακόμη ραντεβού με πολύ χορό και δωρεάν homemade γλυκιά λεμονάδα.

Η λεμονιά είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή. Οι καρποί της είναι τα λεμόνια. Η λεμονάδα ή γκαζόζ είναι ένα υγιές, δροσιστικό ποτό – αναψυκτικό από το χυμό του λεμονιού, ιδιαίτερα διαδεδομένο το καλοκαίρι λόγω της δροσερής του γεύσης. Παρασκευάζεται και πωλείται από πολλές εταιρείες, αλλά μπορεί να ετοιμαστεί και στο σπίτι. Ο Λεμοναδοπώλης, μάλιστα, αποτελούσε ένα από τα πιο διαδεδομένα πλανόδια επαγγέλματα του 18ου και του 19ου αιώνα. Πουλούσε λεμονάδες δικής του παρασκευής φωνάζοντας: Λεμονάδες! μια πεντάρα η μια γκαζόζ, μια πεντάρα η μία!

Τη μουσική επιμέλεια της δροσιστικής rock n’ roll βραδιάς θα αναλάβει ο Dr.D (Δημήτρης Αναγνωστόπουλος) με swing, rock n’ roll και rhythm n’ blues μουσικές. Οι Athens Boogie είναι μια χορευτική ομάδα στη καρδιά της Αθήνας. Έχει ως στόχο την προώθηση του χορού και της μουσικής rock n’ roll και swing, διαδίδοντας τις φιγούρες και την κουλτούρα της εποχής από το ’20 έως το ’50. Ενώνουν αυτά τα δύο είδη μουσικής και το πάθος για χορό σε μια διαφορετική, διασκεδαστική εμπειρία.

Χώρος: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 21.00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
OpenWalkAthens #6: ΑΘΕΑΤΗ ΑΘΗΝΑ
openwalk
Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο 6ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος αφορά την «Αθέατη Αθήνα», σημεία του κέντρου τα οποία προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε τι χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν στο εσωτερικό τους, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους. Ένας αθέατος πλούτος είναι εκεί και μας περιμένει!

Μια πόλη τόσο παλιά όσο η Αθήνα κρύβει έναν απεριόριστο πλούτο, αφανή στα μάτια των πολλών. Η Αθήνα της αρχαιότητας, της προ-επαναστατικής περιόδου, του Μεσοπολέμου, της Κατοχής, της αστικής δεκαετίας του ’60, της πολυ-θρησκευτικότητας. Αρχαία τείχη μέσα σε σύγχρονες πολυκατοικίες, υπόγειες στοές κάτω από Βυζαντινές εκκλησίες, κτίρια «βαρετά» στο εξωτερικό τους που προσπερνάμε καθημερινά τα οποία βλέπουν ως τη θάλασσα, απομονωμένες, ήσυχες ταράτσες δίπλα στο μποτιλιάρισμα της πόλης. Κι ακόμη, βιοτεχνίες οι οποίες υπηρετούν τέχνες που κοντεύουν να σβήσουν, παλιά κτίρια που παίρνουν ξανά ζωή από δημιουργικές ομάδες νέων ανθρώπων. Θησαυροί κρυμμένοι από τους πολλούς, μας καλούν να τους ανακαλύψουμε. Η Αθήνα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε!

Μια ξεχωριστή Κυριακή στην πόλη! Παίρνουμε λοιπόν το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγούμαστε ελεύθερα με την παρέα μας στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον περίπατο, μιλάμε με τους κατά τόπους υπεύθυνους, ξεναγούμαστε και μαθαίνουμε την ιστορία τους. Η συμμετοχή, όπως και σε όλες τις δράσεις των atenistas, είναι ελεύθερη.

Σημείο εκκίνησης και Παραλαβή Χάρτη: ΚΟΡΑΗ (Μετρό Πανεπιστήμιο)
*διάθεση χαρτών από τις 11.00 ως τις 15.00

Τα σημεία
► Το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, Αρχοντικό Μπενιζέλων
► Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 πλ. Κοραή, κρατητήρια Κατοχής, υπόγειο
►Ένα πολυτελές κτίριο των αστικών 60s και ένα τυπικό γραφείο εποχής, Πανεπιστημίου
►»Παρνασσός»: το φουαγιέ με τους πίνακες και η μυστική αίθουσα με το αίθριο
►Η διαφορετική Αρμένικη εκκλησία, Ψυρρή
►Οι Εβραϊκές Συναγωγές «Ετς Χαΐμ» & «Μπεθ Σαλώμ»
►Στοά Ανατολής, η ταράτσα της απόλυτης αστικής απομόνωσης
►Οι μυστικές κατακόμβες Ρώσικης εκκλησίας – Φιλελλήνων
► Αρχαίο τείχος στα υπόγεια του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης
►Ένα εκλεκτικιστικό ξενοδοχείο του 1924, νυν γραφεία στην Πλ. Κοτζία
►Στο υπόγειο κτιρίου γραφείων στην Κλαυθμώνος, αρχαία τείχη μέσα σε μαγαζιά
► Το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, Αρχοντικό Μπενιζέλων
► Το τελευταίο Οπλοδιορθωτήριο της μεσοπολεμικής Στοάς Καϊρη
► Μια εκκλησία χτισμένη γύρω από έναν αρχαίο κίονα, Ευριπίδου
► Ένα απαράλλακτο στο χρόνο ραφείο σε μια αρτ ντεκο πολυκατοικια με το μοναδικό καμπύλο γυάλινο αίθριο, Πραξιτέλους
► Η τελευταία Πιλοποιία της Αθήνας, Αγ. Ελεούσης
► Θέα απ’ τα ψηλά, μια διαφορετική όψη της πλατείας, από Ομόνοια μέχρι… Πειραιά

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Απριλίου 11.00 – 16.00

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b