MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5+1 σοβαροί λόγοι για να μη χάσετε την «Όπερα της Πεντάρας» στο θέατρο Παλλάς

Έχει πολλούς λόγους ο καθένας για να δει την «Όπερα της Πεντάρας», του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που παρουσιάζεται φέτος στο «Παλλάς» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Εμείς επιλέγουμε τους έξι σημαντικότερους…

author-image Όλγα Σελλά

1) Γιατί θ’ ακούσουμε, ξανά, την υπέροχη μουσική του Κουρτ Βάιλ, με ζωντανή ορχήστρα, κάτω από τη σκηνή του «Παλλάς», που διευθύνει ο Θοδωρής Οικονόμου, τραγουδώντας και απολαμβάνοντας ο ίδιος πρώτα, όλα τα τραγούδια.

2) Γιατί θα παρακολουθήσουμε το συγκλονιστικό, διαρκώς επίκαιρο και γοητευτικό κείμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ μέσα από τη νέα εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα, που αναμετρήθηκε, με επιτυχία, ευαισθησία και ευστοχία, μ’ ένα διόλου εύκολο εγχείρημα.

3) Γιατί θα απολαύσουμε επί σκηνής μερικούς από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους Έλληνες ηθοποιούς: τον Χρήστο Λούλη, τον Νίκο Καραθάνο, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Λυδία Φωτοπούλου, τον Άγγελο Παπαδημητρίου. Και θα γνωρίσουμε καλύτερα ηθοποιούς που η «Όπερα της Πεντάρας» τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν το εύρος των δυνατοτήτων τους (Νάντια Κοντογεώργη, Κίκα Γεωργίου).

opera 3

4) Γιατί είναι μια παράσταση που τέρπει, συγκινεί και ταυτοχρόνως προκαλεί τους θεατές να σκεφτούν, να παραλληλίσουν, να συγκρίνουν, να θυμηθούν, να στοχαστούν.

5) Γιατί είναι μια παράσταση που δεν βλέπουμε τόσο συχνά, εξαιτίας των υψηλών δικαιωμάτων που έχει. Από το 2009 μέχρι το 2016 είναι αρκετά χρόνια.

6) Και τέλος γιατί οι θεατρόφιλοι που δεν έχουν δει ποτέ την «Οπερα της Πεντάρας», απλώς πρέπει οπωσδήποτε να τη δουν. Και αυτή η παράσταση, έτσι όπως την έστησε ο Γιάννης Χουβαρδάς, είναι η καλύτερη πρόταση!

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b