MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τα Ρούχα του Βασιλιά από το Θέατρο Ντουέντε στο BlackBox

Η παιδική σκηνή του θεάτρου ΝΤΟΥΕΝΤΕ παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου μια πανέμορφη μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά παιδιά και…έξυπνους μεγάλους, στο BlackBox.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μια όμορφη ιστορία του Χ.Κ Άντερσεν σε πανέξυπνη θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου ζωντανεύουν επί σκηνής οι ηθοποιοί και οι μουσικοί μας!

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν.. ο φαντασμένος βασιλιάς της μακρινής (ή μήπως κοντινής…;) Σαρτουρίας , αδιαφορώντας πλήρως για το λαό του νοιαζόταν μόνο για την καλοπέραση του.. τί ρούχα θα φορέσει, πόσο ακριβά θα είναι τα υφάσματα τους, πόσο κομψός και όμορφος θα μοιάζει!!! Όποιος τολμούσε να του φέρει αντίρρηση , με μια απλή εντολή του βασιλιά… αποκεφαλιζόταν! Μέσα στην παραζάλη της υπεροψίας του λοιπόν, πέφτει θύμα δυο κουτοπόνηρων, φτωχών απατεώνων και γίνεται ρεζίλι σε όλο τον κόσμο , παρελαύνοντας γυμνός στη μεγάλη παρέλαση..!!

Το σημαντικό και ξεχωριστό στοιχείο της συγκεκριμένης παράστασης είναι πως κατά τη διάρκεια της τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη δράση παριστάνοντας το λαό της Σαρτουρίας. Οι μικροί μας φίλοι θα κληθούν να πάρουν θέση απέναντι στην κοινωνική αδικία, να αντιδράσουν στις παράλογες αποφάσεις του βασιλιά και να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Αντιμετωπίζοντας τα παιδιά με μεγάλο σεβασμό και σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, φτιάξαμε μια διαδραστική παράσταση, με έντονους ρυθμούς, γρήγορη εναλλαγή εικόνων, τραγούδια, ζωντανή μουσική, στοιχεία σωματικού θεάτρου, που υπόσχεται ανεπιφύλακτα ένα πανέμορφο και εποικοδομητικό πρωινό σε όσους επιλέξουν να τη δουν.

Μετά το τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί παραμένουν στο χώρο και συζητούν με τους μικρούς μας φίλους, τους ξεναγούν στον μαγικό μας κόσμο..εκείνον του θεάτρου και του παραμυθιού και ακούν τις δικές τους ιδέες , απόψεις και απορίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Ράνια Μιχαηλίδου

Σκηνικά: Ράνια Μιχαηλίδου
Μουσική: Φωτεινή Σιδέρη
Χορογραφία: Ράνια Μιχαηλίδου

Παίζουν: Γιάννης Ανδρονικίδης, Γιάννα Αλνακά, Εβίτα Σταυρουλάκη, Ντίνα Γιαννακίδου, Μαριάνθη Σαμαρά, Αφροδίτη Γεροφωκά, Άρτεμις Γεωργιάδου, Εύη Φουρίκου, Άλκης Κομματάς, Ράνια Μιχαηλίδου, Αγγελική Βαστάκη. Παίζουν Ζωντανά οι μουσικοί: Φωτεινή Σιδέρη , Ορέστης Πρεφτίτσης

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ (κανονικό), 8€ (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: 20 Μαρτίου – 24 Απριλίου 2016
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b