MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
11 χρόνια δίκη Χρυσή Αυγή
BTS World Tour ‘Arirang’ in Buenos Aires: Live Viewing
Begotten
Clayface
Coyote vs. Acme (μεταγλωττισμένη)
Coyote vs. Acme (με υπότιτλους)
Donnie Darko
ENHYPEN World Tour ‘Blood Saga’
Hope
Hybe Cheering Party
Minions & Τέρατα (μεταγλωττισμένη)
Motor City
Naza
Ozzy & Black Sabbath: Back to the Beginning
PAW Patrol: Κουτάβια και δεινόσαυροι (μεταγλωττισμένη)
Primetime
Resident Evil
Seventeen World Tour (New_)
Spider-Man: Καινούργια μέρα
Street Fighter
The Influencer Project
Tomorrow X Together World Tour ‘Act: Tomorrow’
Ένα φως που δεν σβήνει ποτέ
Έτσι ξαφνικά
Αλλη μαμά
Αλλού ο δρόμος
Αμελί
Αναγέννηση
Αυτοί που άγγιξαν τον πόλεμο
Βασίλισσα στη θάλασσα
Γάτες στο μουσείο 2: Οι θησαυροί της Αιγύπτου (μεταγλωττισμένη)
Δεν κοστίζει τίποτα
Η βαλίτσα
Η λευκή κορδέλα
Η μεγάλη σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η πτώση της φάλαινας
Η σιωπή των αμνών
Θυσία
Λογική και ευαισθησία
Μια φάρμα στην Πορτογαλία
Μπαλωματούλης (μεταγλωττισμένη)
Ντίγκερ
Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης
Ντε γκωλ: προς την ελευθερία
Ξεχασμένο νησί (μεταγλωττισμένη)
Ο Tad και το μαγικό λυχνάρι (μεταγλωττισμένη)
Ο Εξολοθρευτής
Ο ασχημογλυκούλης (μεταγλωττισμένη)
Ο γυμνός
Οδύσσεια
Ολα ή τίποτα
Πατρίδα
Σον το πρόβατο και το τέρας της φάρμας (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στην καρδιά του κτήνους
Το Μυστικό της Vera Drake
Το άλογο του Τορίνο
Το ημερολόγιο της Verity
Τοπίο στην ομίχλη
Το φορτίο
Φιόρδ
Χωρίς ίχνος
Ψυχώ
Δράσης

Η Τζέιν Πήρε Το Όπλο Της

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Natalie Portman, με ή χωρίς όπλο, ξεχωρίζει σε ένα αλλιώτικο γουέστερν που βάζει τη Γυναίκα στο κέντρο του κάδρου και αφηγείται μια περιπέτεια της Άγριας Δύσης με έντονα δραματικά στοιχεία και συναισθηματικές αναταράξεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 98'

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η Τζέιν Χάμον (Natalie Portman) ζει σε μια φάρμα της Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ (Noah Emmerich), και την μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ φτάνει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι μετά από μια συνάντηση με την παλιά συμμορία του, η Τζέιν σπεύδει για βοήθεια στον Νταν (Joel Edgerton), έναν άνδρα από το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, οι παλιές μνήμες από τον έρωτα τους επιστρέφουν.

JANE

Η ταινία είχε πολλά εμπόδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Αλλαγές σκηνοθετών και συνεργατών (από τον Bradley Cooper και τον Michael Fassbender έως τον Tom Hiddleston και τον Tobey Maquire ), ματαιώσεις γυρισμάτων και τελικά μια διογκωμένη παραγωγή που κόστισε σχεδόν τα διπλάσια (26 εκατομμύρια δολάρια) από ότι υπολογιζόταν και κράτησε σε… εγρήγορση τους συντελεστές του φιλμ για περισσότερο από 3 χρόνια.

Τα πρώτα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές του 2013 αλλά οι σαμπάνιες τέλους άνοιξαν μόλις πριν από λίγους μήνες. Η κόπωση και οι αναποδιές αυτές, σαν να επηρέασαν το ίδιο το φιλμ, κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε αρκετές σκηνές. Σημάδια κούρασης, χαρακτηριστικά δυσθημίας και το αίσθημα παραίτησης να φαίνεται ξεκάθαρα στους δύο πρώην εραστές. Ευτυχώς όμως που το φεμινιστικό μήνυμα της ιστορίας (η γυναίκα παύει να είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο και αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωιστή) δίνεται με χορταστικό τρόπο και υψηλές δραματικές νότες.

Το φιλμ ξεχωρίζει από τις γνωστές μανιχαϊστικές φόρμες του γουέστερν και για την ικανοποιητική σκιαγράφηση των χαρακτήρων του. Το σημείο κλειδί όμως είναι εκείνο που αφορά στο τέλειο δέσιμο του παλιού με το νέο κόσμο. Στα φλας μπακ το νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι παρουσιάζεται με έντονα χρώματα και εικόνες που παραπέμπουν σε μια αλλιώτικη εποχή, εποχή της αθωότητας και του ονείρου (εξαίρετη η σκηνή με το αερόστατο) ενώ στο σήμερα η αγωνία, το σκοτάδι και η βία έχουν τον πρώτο λόγο. Υπάρχουν πάντως κενά στο σενάριο και μερικές ευκολίες που αποδυναμώνουν την ιστορία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια ταινία που δεν περνάει απαρατήρητη σε καμία περίπτωση.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Η ΤΖΕΙΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ (Jane got a gun)
Σκηνοθεσία: Gavin O'Connor
Σενάριο: Brian Duffield

Παίζουν: Natalie Portman, Joel Edgerton, Ewan McGregor, Rodrigo Santoro, Noah Emmerich

Διάρκεια: 98'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2016

Διανομή: Odeon
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA