Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ στο Βασιλικό Θέατρο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον Βόυτσεκ, του Γκέοργκ Μπύχνερ, από τις 29 Ιανουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤέσσερις υποθέσεις για έναν φόνο.
Βόυτσεκ: ένα έργο για τους καταπιεσμένους, για τους προλετάριους, τους αδικημένους. Βόυτσεκ: ένα έργο για τον έρωτα μέχρι τον φόνο και την αυτοκτονία. Βόυτσεκ: ένας ήρωας αρχέτυπο για τον εικοστό αιώνα: στοιχειώνει τη ροκ ιδεολογία, τους μπίτνικ ποιητές, τους πίνακες του Τζάκσον Πόλοκ, τον κινηματογράφο της αμφισβήτησης, το μεταμοντέρνο θέατρο. Βόυτσεκ: ένα έργο με πολλαπλά ανεβάσματα σε όλον τον κόσμο, διασκευασμένο για τον κινηματογράφο (δέκα ταινίες), για την όπερα (Άλμπαν Μπεργκ), για κόμικ. Βόυτσεκ: ο προφήτης μια στρατιάς κολασμένων που επελαύνει μέσα στον εφιάλτη του μέλλοντός μας.
Το έργο-σταθμός του γερμανικού θεάτρου που, αν και γράφτηκε το 1836, επηρέασε το θεατρικό τοπίο του εικοστού αιώνα όσο λίγα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε νέα μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη και σκηνικά-κοστούμια του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη.
Η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου έγινε ειδικά για την παράσταση κατόπιν παραγγελίας του ΚΘΒΕ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Fine Dining: Πού θα ζήσεις την απόλυτη Michelin εμπειρία σε Αθήνα και Ευρώπη
- «Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη» και οι εικαστικοί συνομιλούν με την ιστορία της
- Ο Βασιλιάς Γυμνός, του Γιάννη Παπάζογλου στο Θέατρο Αργώ
- Good Stories Summit 2026: Επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών με ιστορίες αισιόδοξες που αξίζει ν’ ακουστούν
- ΚΟΑ: Οι φετινοί «Μουσικοί Περίπατοι» ξεκινούν από τη Γεννάδειο με άρωμα Αμερικής