MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αστική ποδηλασία: 10 Βασικοί κανόνες επιβίωσης (video)

Η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα. Το ποδήλατό σου θα σε πάει εκεί που θέλεις με ευκολία και οικονομία και θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου. Για να εκμεταλευθείς όμως τις δυνατότητες του, και να το ευχαριστηθείς, βασική προϋπόθεση είναι η οδήγηση με ασφάλεια.Πηγή: Athens Bike City

author-image Athens Bike City

Η ποδηλασία στην πόλη έχει πολλούς κινδύνους που προέρχονται κυρίως από την «συμβίωση» τόσων οχημάτων συγχρόνως, στους ίδιους (κακοσχεδιασμένους και κακοφτιαγμένους στην πλειοψηφία τους) δρόμους. Δεν είναι δύσκολο να επιβιώσεις, αλλά θέλει αντίληψη της αστικής πραγματικότητας και αυτοπειθαρχία. Βγές στην πόλη και να θυμάσαι ότι, όσο πιό πολλοί ποδηλάτες υπάρχουν στους δρόμους, θα συνηθίζουν και οι υπόλοιποι οδηγοί και θα προσέχουν περισσότερο (ελπίζουμε).

Έκανα ένα μικρό video με 10 βασικούς κανόνες ασφάλειας για ποδηλασία στην πόλη. Φυσικά υπάρχουν πολλοί κανόνες ακόμα, και πολλά tips ώστε να κάνεις τις βόλτες σου με μεγαλύτερη ασφάλεια. Υιοθέτησε και τήρησε τις συμβουλές του video και απόλαυσε με ασφάλεια τις «αστικές» σου βόλτες.

  1. Ακολουθώ τον κώδικα κυκλοφορίας και δεν παραβιάζω stop και φωτεινούς σηματοδότες
  2. Φοράω πάντα το κράνος μου.
  3. Βρίσκομαι σε ετοιμότητα, παρατηρώντας οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου.
  4. Δεν προσπερνώ οχήματα από την δεξιά πλευρά. Προσέχω ιδιαίτερα τα μεγάλα οχήματα που έχουν τυφλά σημεία με περιορισμένη ορατότητα.
  5. Δεν χρησιμοποιώ ακουστικά για το κινητό μου και ραδιόφωνο όταν οδηγώ.
  6. Ελέγχω πάντα το ποδήλατο πριν το χρησιμοποιήσω για βλάβες κα ιπροβλήματα.
  7. Κάνω σήμα με το χέρι όταν στρίβω και όταν αλλάζω πορεία.
  8. Δεν οδηγώ πολύ κοντά στο πλαϊνό μέρος των οχημάτων γιατί κινδυνεύω από ξαφνικό άνοιγμα της πόρτας.
  9. Φροντίζω να είμαι ορατός με φώτα και αντανακλαστικά και δεν οδηγώ την νύχτα εφόσον δεν λειτουργεί ο φωτισμός του ποδηλάτου μου.
  10. Οδηγάω με μυαλό ώστε να οδηγάω με ασφάλεια.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b