MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Ζιζέλ από τη Σβετλάνα Ζαχάροβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η κορυφαία στον κόσμο χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα, η απόλυτη μπαλαρίνα των Μπολσόι, ερμηνεύει στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου, το ρόλο που έχει σφραγίσει τη μεγαλειώδη καριέρα της, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Δίπλα της, ως Πρίγκιπας Άλμπρεχτ, ένας άλλος σπουδαίος χορευτής των ημερών μας, ο Σεργκέι Πολούνιν – ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Govent Garden, επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής των Στανισλάφσκι.

«Ζωντανός θρύλος», «Ντίβα», «Superstar», «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου». Υπερθετικοί χαρακτηρισμοί που φαντάζουν φτωχοί, από τη στιγμή που τα Μπολσόι την ανακήρυξαν «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως παλιότερα με την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα.

Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, κορυφαία σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, με τον τίτλο Καλλιτέχνις του Λαού της Ρωσίας – ύψιστη τιμή στην πατρίδα της – αποτελεί «το μήλον της έριδος» για τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, η Όπερα του Παρισιού, το New York City Ballet, το Tokyo Ballet, η Όπερα της Ρώμης ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο. Και τα φετινά Χριστούγεννα όμως η μεγάλη ντίβα του χορού, η «assoluta Zakharova», επέλεξε την Αθήνα για να λαμπρύνει με την υψηλή τέχνη της αυτές τις γιορτινές μέρες.

zizel2 sbetlana zaxaroba

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορογραφία: Moscow Classical Ballet

Παίζουν: Σβετλάνα Ζαχάροβα, Σεργκέι Πολούνιν

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b