MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφιέρωμα Star Trek κάθε Κυριακή στον ΟΤΕ TV!

Είναι γεγονός πως οι λάτρεις των ταινιών επιστημνονικής φαντασίας περιμένουν με ανυπομονησία την προβολή της νέας ταινίας Star Trek που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2016. Με αφορμή λοιπόν τη νέα ταινία που έρχεται και την 50η επέτειο από το ξεκίνημα της σειράς, ο ΟΤΕ ΤV εντάσσει στο πρόγραμμά του ένα μεγάλο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες. Κάθε Κυριακή έως τις αρχές Ιανουαρίου, μπορείτε ν’ απολαμβάνετε ταινίες Star Trek στο κανάλι ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 1HD.

author-image Πένυ Νικολάου

To φαινόμενο STAR TREK!
Εδώ και 50 χρόνια το «Star Trek» είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές επιστημονικής φαντασίας με χιλιάδες φανατικούς οπαδούς που αυτοαποκαλούνται Τrekkies και έχουν δημιουργήσει οργανώσεις σε διάφορες χώρες! Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική το 1966. Η ιστορία διαδραματίζονταν, όπου η Γη συμμετέχει στην φανταστική Ηνωμένη Ομοσπονδία Πλανητών (United Federation of Planets).

Εμπνευστής και δημιουργός της σειράς ήταν ο συγγραφέας Gene Roddenberry. Από το 1966 οπότε μεταδόθηκε στην τηλεόραση των ΗΠΑ Το πρώτο επεισόδιο (το The Man Trap), έχουν γυριστεί περισσότερα από 720 ακόμα, σε 5 σειρές που εκτείνονται σε 4 δεκαετίες (1966-2005). Επιπλέον, έχουν γυριστεί 12 κινηματογραφικές ταινίες, έχει κυκλοφορήσει πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, επιτραπέζιων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών και το 1973 μία σειρά κινουμένων σχεδίων (Star Trek The Animated Series).

Το καλοκαίρι του 2016 αναμένουμε τη νέα ταινία «Star Trek Beyond», σε σκηνοθεσία Justin Lin, με τον Chris Pine (Star Trek, Jack Ryan) στον βασικό ρόλο.


Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18.15 στον ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 1ΗD
star trek 22

Το Star Trek II: Η οργή ​​Khan είναι μια κλασική ταινία δράσης, μια σαρωτική περιπέτεια με ηρωικούς χαρακτήρες. Ένα καλοφτιαγμένο έργο με απίστευτες ερμηνείες και εντυπωσιακά εφέ. Ο ναύαρχος James T. Kirk αντιμετωπίζει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Υποφέροντας από αμφιβολίες σχετικά με τη θέση του στο γαλαξία, ωθείται σε δράση για μια ακόμη φορά κατά του πιο σατανικού εχθρού του – Khan Noonien Singh, ο οποίος έχει διαφύγει της εξορίας του. Στόχος του να τον εμποδίσει από το να χρησιμοποιήσει μια νέα ισχυρή συσκευή ως το απόλυτο όπλο.- το κόστος της νίκης για την επιχείρηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ υψηλό.

Star Trek III: The Search for Spock (1984)
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
star trek 3

Ο ναύαρχος James T. Kirk , ανακαλύπτοντας ότι έκανε λάθος αφήνοντας το Σποκ στον πλανήτη Γένεση, πρέπει να παραβεί τις διαταγές της Enterprise για να πάρει πίσω τον καλύτερό του φίλο. Ωστόσο, ένας αδίστακτος Klingon που αναζητά τα μυστικά της τορπίλης Γένεσις, βάζει την αποστολή του Kirk – καθώς και το Enterprise, το πλήρωμά του, τον εαυτό του και το Σποκ – σε κίνδυνο.

Star Trek IV: The Voyage Home (1986)
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 18.15 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
star trek 4

Η τέταρτη κατά σειρά ταινία Σταρ Τρεκ είναι μια από τις πιο δημοφιλές ταινίες στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας αφού συνδυάζει το γέλιο με τη δυνατή περιπέτεια. Ο ναύαρχος James T. Kirk είναι προετοιμασμένος να αναλάβει τις συνέπειες για το ότι έκλεψε και έχασε το διαστημόπλοιο Enterprise στο πλαίσιο της διάσωσης του Σποκ, αλλά ένας νέος πάλι εχθρός έχει θέσει τη Γη σε κίνδυνο. Με σκοπό να σώσει τη Γη από έναν εξωγήινο εχθρό, ο Kirk και το πλήρωμά του πρέπει να ταξιδέψoυν πίσω στο χρόνο στον 20ο αιώνα για να ανακτήσουν τα μόνα όντα που μπορούν να επικοινωνήσουν με αυτόν.

Star Trek V: The Final Frontier (1989)
Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 16.30 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
star trek the final afierwma

H πέμπτη ταινία Σταρ Τερκ απέσπασε ανάμεικτες κριτικές αλλά σύμφωνα με την παραγωγή της ήταν η ταινία που σχεδόν κατέστρεψε το όλο franchise της. Στη συγκεκριμένη ταινία ο ναύαρχος Kirk εμφανίζεται πιο δραστήριος από οτι σε κάθε άλλη ταινία καθώς πραγματοποιεί επικίνδυνες αποστολές σκαρφαλώνοντας βουνά κλπ. O Kirk και το πλήρωμά του πρέπει να ασχοληθεί με τον επί χρόνια χαμένο ετεροθαλή αδελφό του Σποκ που παίρνει τον έλεγχο της Entreprise για μια έμμονη αναζήτηση του Θεού στο κέντρο του γαλαξία.

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)
Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 18.30 στον ΟΤΕ Cinema 1HD
star trek the undiscovered

Την παραμονή της συνταξιοδότησης ,o Kirk και o McCoy έχουν κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Klingon High Chancellor και φυλακιστεί. Το πλήρωμα της επιχείρησης πρέπει να τους βοηθήσει να ξεφύγουν για να αποτραπεί μια συνωμοσία με στόχο την υπονόμευση της τελευταίας ελπίδας για ειρήνη .

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b