MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν ξεναγήσεις στα διάσημα μουσεία του κόσμου μέσα από το Γαλλικό Ινστιτούτο!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ξεκινά το Γαλλικό Ινστιτούτο προβάλλοντας σε απ’ ευθείας μετάδοση ξεναγήσεις σε πολύ σημαντικές εκθέσεις που φιλοξενούνται σε μουσεία του εξωτερικού.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η πρώτη πρωτότυπη ξενάγηση θα είναι αυτή της νέας έκθεσης “Ο ερωτευμένος Fragonard, γαλαντόμος και ακόλαστος” σε απευθείας σύνδεση με το Μουσείο του Λουξεμβούργου, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00′, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ανακαλύψτε τα έργα του ζωγράφου Jean-Honoré Fragonard, όπως παρουσιάζονται από ξεναγό, που θα σας οδηγήσει να εξερευνήσετε, για μια ώρα, τα σημαντικότερα θέματα και τα πιο όμορφα έργα της έκθεσης.

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:
Η ερωτική έμπνευση διαπερνά το έργο του Jean-Honoré Fragonard (1732 – 1806). Αισθησιακή, ακόλαστη, πονηρή ή ανοιχτή σε μία νέα ερωτική ηθική, συνεχίζει να σκηνοθετεί την συνεύρεση των σωμάτων και τη ένωση των ψυχών. Η διαρκής αυτή εξερεύνηση του αισθησιασμού και του συναισθήματος ανθίζει στη συνέχεια μέσω αντιθέσεων, το έργο Divin Frago παρουσιάζεται με τόση λεπτότητα στα «μυστικά» έργα, σκηνές εσοχής στο δηλωμένο αισθησιασμό, όπως στον εορτασμό μιας ειλικρινούς και ηθικής αγάπη. Συγκεντρώνοντας έργα ζωγραφικής, σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία, μερικές φορές με σκληρό ερωτικό περιεχόμενο, η έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Fragonard μέσα από ένα αισθησιακό πρίσμα, επανατοποθετώντας το στο σταυροδρόμι των αισθητικών και ηθικών ανησυχιών του Διαφωτισμού.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 16 Σεπτέμβρη 2015 έως τις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο Μουσείο του Λουξεμβούργου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση (περιορισμένος αριθμός δεκτών μετάφρασης).

Σίνα 31 – 10680 Αθήνα
T (30) 210 33 98 600 / F (30) 210 36 46 873
e-mail [email protected] / www.ifa.gr

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b