Ο χορός του θανάτου του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εμπορικόν
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Θέατρο Εμπορικόν παρουσιάζει το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ Ο χορός του θανάτου” από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google«Ο χορός του θανάτου» γράφτηκε από τον Στρίντμπεργκ το 1900. Εχει επηρεάσει άμεσα συγγραφείς όπως ο Ο’Νιλ, ο Άλμπυ, ο Ιονέσκο, ο Πίντερ.
Αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου» που κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση.
Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν και ανήμποροι να κατανοήσουν αν η ζωή τους αποτελεί εντέλει φάρσα ή τραγωδία.
Εκμεταλλευτείτε την περίοδο προπώλησης και προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από 10 ευρώ!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google