MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Μαθητευόμενοι Μάγοι του Αντώνη Ζιώγα στο Θέατρο Πρόβα

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Πρόβα παρουσιάζει την καινούργια διαδραστική κωμωδία του Αντώνη Ζιώγα «Μαθητευόμενοι Μάγοι», κάθε Σάββατο στις 16.00.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στις μέρες μας, ο μύθος του “Μαθητευόμενου Μάγου”, είναι γνωστός από το ομώνυμο ποίημα του Γκαίτε, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για το παρόν διαδραστικό έργο που παρουσιάζουμε. 

Ένα πρωινό, ο Μέγας Μάγος αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του και αφήνει τους τρείς μαθητές του ολομόναχους. Τους ζητάει να είναι φρόνιμοι και να μην πειράξουν τα πράγματα του. Οι μικροί Μαθητευόμενοι Μάγοι έχουν μεγάλη περιέργεια, να διαβάσουν και να εφαρμόσουν τα ξόρκια από το βιβλίο του Μάγου. Το πληρώνουν όμως ακριβά γιατί δεν καταφέρνουν να εκτελέσουν σωστά τα ξόρκια, αφού δίνουν πνοή σε
αντικείμενα τα οποία μετέπειτα, δεν μπορούν να ελέγξουν. Οι περιπέτειες τους είναι για γέλια και για κλάματα. Διαβάζουν λάθος τα ξόρκια, άλλα θέλουν να κάνουν και άλλα γίνονται…. Όταν ακούνε το Μάγο να έρχεται με τη μαγική του σκούπα η αγωνία τους κορυφώνεται γιατί θα πρέπει να προλάβουν να επιβάλουν την τάξη, να διορθώσουν τα λάθη τους και να μαζέψουν το σπίτι που είναι άνω κάτω. Θα προλάβουν άραγε; Η μόνη τους λύση είναι η αναγκαία συμμετοχή του κοινού που πρέπει να τους βοηθήσει για να μην τιμωρηθούν από το δάσκαλο τους για τις αταξίες τους.

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξη της παράστασης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περί Αισθητικής Αγωγής, η παράσταση έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

«Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι πολύ όταν πρόκειται για το παιδί».
Μαίρη Ραζή

mathiteuomenoi magoi2

Σημείωμα συγγραφέα
Σε ποιόν δεν αρέσει να έχει γύρω του αντικείμενα να τον υπηρετούν και να τα φορτώνει με αγγαρείες; Όλοι μας έχουμε μια ηλεκτρική σκούπα, ένα πλυντήριο ή ένα smartphone που δουλεύει για μας. Από καταβολής κόσμου ο άνθρωπος αισθανόταν δημιουργός, αλλά πολλές φορές τα δημιουργήματα στρέφονται εναντίον του. Ο μύθος του «Μαθητευόμενου Μάγου» που κρατάει από την Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα, πραγματεύεται ακριβώς αυτό το φαινόμενο, πώς δηλαδή η αλόγιστη χρήση των αντικειμένων μπορεί να κρύβει κινδύνους. Το έργο μας υπόσχεται άφθονο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα οι μαθητευόμενοι μάγοι, μέσα από τα λάθη τους, μας υπαγορεύουν πολλές προειδοποιήσεις “να μη σκορπάς αλόγιστα τα λεφτά σου”, “να μην είσαι άπληστος”, “να μη ζητάς μόνο υλικά αγαθά για να είσαι ευτυχισμένος”.
Αντώνης Ζιώγας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Ζιώγας
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας

Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής
Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Μουσική: Νίκη Γρανά
Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος

Παίζουν: Γιάννης Ζέρβας, Νάντια Αντωνίου, Βανέσσα Αραπάκη, Μαίρη Ραζή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b