MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ο Μαγικός Αυλός στο Θέατρο Ολύμπια

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, O Μαγικός Αυλός του Β. Α. Μότσαρτ ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

author-image Ζurab Sam

Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά -δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της όπερας-, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από τον Ζαράστρο. Η μητέρα της, η Βασίλισσα της Νύχτας, παρέχει γι’ αυτόν το σκοπό στον Ταμίνο ένα μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του Παπαγκένο ασημένια καμπανάκια, των οποίων ο ήχος βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες. Σταδιακά οι στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται. Αυτό, το οποίο αποδεικνύεται καλό θριαμβεύει και το κακό κατακρημνίζεται.

magikos aulos proskliseis

Η υψηλής αισθητικής παραγωγή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου γάλλου Αρνώ Μπερνάρ, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την καλλιτεχνική περίοδο 2010-11 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Μαγικός αυλός είναι η τελευταία από τις δεκαεπτά όπερες που έγραψε ο Μότσαρτ, ενώ λίγο πριν τον θάνατο του κατάφερε να τη διευθύνει στην πρεμιέρα που δόθηκε στην Βιέννη στις 30 Σεπτεμβρίου 1791. Η αδελφοσύνη, η ελευθερία, η αγάπη, η νίκη του καλού, η αναζήτηση της αρετής, το μεγαλείο της σιωπής και η επικράτηση της αλήθειας είναι οι αξίες που περιγράφει η μεγαλειώδης όπερα.

magikos aulos3 opera

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μότσαρτ
Σκηνοθεσία: Αρνώ Μπερνάρ

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου

Παίζουν: Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Χάρης Ανδριανός, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Δημήτρης Κασιούμης, Τζούλια Σουγλάκου, Γεωργία Ηλιοπούλου, Αγγελική Καθαρίου, Βασίλη Καβάγια, Μίνα Πολυχρόνου, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Κάτια Πάσχου, Πέτρος Μαγουλάς, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Λυδία Αγγελοπούλου κ.α.

Τιμές Εισιτηρίων: €15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b