MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Our Festival”. Πάμε;

Στο Χαλάνδρι έχω πάει μόνο τέσσερις φορές. Οι τρεις ήταν άνοιξη και η μία φθινόπωρο. Γιατί μόνο τόσες; Δεν ξέρω. Αν πω ότι ήμασταν παρέα του κέντρου, δε θα πρωτοτυπήσω, οπότε αρκούμαι στο πολύ ξεκάθαρο “δεν ξέρω”.

author-image Χρύσα Φωτοπούλου

Την άνοιξη του 2012, λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μάη, ήταν η πρώτη φορά. Κάπου φάγαμε με την Σταυρούλα -που αγαπάει το Χαλάνδρι για τους λόγους που αγαπώ εγώ την πόλη μου, την Καλαμάτα- (δε θυμάμαι, Σταυρούλα, πού φάγαμε, σόρυ. Ήταν ωραία όμως).

Μετά τις εκλογές, ξανά Χαλάνδρι. Κάτι γενέθλια, κάτι φλογερές διαφωνίες μεταξύ μας για το τι φταίει και δε συμπίπτουμε “αφού οι αφετηρίες μας είναι κοινές”, ο Χάρης, η Μαρία, η Δανάη και ο Αλέκος, δεν μπορώ να υποστηρίξω τον Βύρωνα με τίποτα, είμαι μόνη και είναι τέσσερις.

Ένα χρόνο μετά, την άνοιξη του 2013, μια Τετάρτη βράδυ, η Αλεξάνδρα και ο Θωμάς είναι στο “Κομπολόι” και μας περιμένουν. Ανεβαίνουμε με το αυτοκίνητο. “Τι τους χάλαγε να βρεθούμε κάπου πιο κοντά;” “Μη γκρινιάζεις, ρε συ”. Τελικά ήταν ωραία. Αρκετά τσίπουρα, τα πέντε απ’ αυτά κερασμένα.

Νοέμβρης 2014. Με τον Οδυσσέα στο “Spiti”, πάλι στο Χαλάνδρι. Χιλιάδες ώρες, χιλιάδες κουβέντες. Για το στρατόπεδο στη Θήβα (ο Βασίλης φαντάρος με καρδιά κάτω απ’ το μισό), για τραγούδια, για μωρά, για την Σοφία που είναι τεσσάρων και λέει την άποψή της στους μουσικούς και τους ηχολήπτες, πάλι για το στρατόπεδο, ξανά για το στρατόπεδο. Τραγούδα μου τη “Μισή πίστη” τώρα, Σοφία. Να ξεχαστώ.

Σεπτέμβρης 2015. Ένα φεστιβάλ με αγγλικό τίτλο “Our Festival“. Στο Χαλάνδρι και συγεκριμένα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Μετά τη φωτιά όχι χάος, μόνο ζωή. Ζωή στη νιοστή.

«Θεατρικές παραστάσεις, θέατρο δρόμου, workshop. Με κοινή μας τρέλα τη συλλογικότητα και κοινή χαρά την αλληλεγγύη, 45 καλλιτέχνες συναντιόμαστε σε μια γιορτή ελεύθερης έκφρασης, όπου όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μόνος, έβαλε το ”χεράκι” του για να πραγματοποιηθεί. Το ”Our Festival” πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ της ρεματιάς, ”φωνές ελευθερίας”. Διοργάνωση: ”Εμείς – ομάδα συλλογικού πολιτισμου”. »

our

“Θα πάμε; ” με ρωτάει ο Κ. “Ε ναι” απαντώ και αμέσως παίρνω το σοβαρό μου. «Η πρώτη επικρατούσα θεωρία είναι ότι είχε κάποτε πληθυσμό 1.000 άνδρες, οπότε “Χιλιάνδριον”, “Χαλάνδριον”, Χαλάνδρι.» Μου λέει μια καφρίλα, με πειράζει που απέκτησα έξυπνο τηλέφωνο στα 30 μου, δεν του δίνω σημασία.

Το νέο μου κινητό είναι πορτοκαλί που τυφλώνει. Ακόμη δεν έχω ρυθμίσει τίποτα. Είναι δώδεκα ώρες μπροστά και τέσσερις μήνες πίσω. Να θυμηθώ να το εξανθρωπίσω. Σε ένα πρόχειρο ημερολόγιο, που διαθέτει, σημείωσα ότι η έναρξη του “Our Festval” είναι 14/9, μια βδομάδα πριν τις εκλογές και η λήξη του 17/9.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 14/09: 
20:00 Ομάδα “Mind the Gap” – Ψέματα ή αλήθεια
22:00 Θεατρική ομάδα “Ανέμη” – Μαύρο Φως

Την Τρίτη 15/09:
19:00 Mr and Mrs Bubble – Διαδραστική performance σαπουνόφουσκας
21:00 Οι Χαλασοχώρηδες του Παπαδιαμάντη σε σκην. Κ. Παπακωνσταντίνου

Την Τετάρτη 16/09:
19:30 Το θέατρο του πανικού & Fabrica Athens – Villa Utopia
22:00 Patari project – Οδύσσεια

Την Πέμπτη 17/9:
19:00 Fabrica Athens – Θεατρικό workshop
21:30 Θεατρική ομάδα “Εμείς” – Interview

Η είσοδος ελεύθερη. Η ελπίδα ανεξάντλητη. Η αλληλεγγύη αναγκαία. “ΕΜΕΙΣ, εμείς, εμείς και πάλι emeis”.

Αν δεν σηκώσεις τα μάτια σου, θα νομίζεις ότι είσαι στο ψηλότερο σημείο. Δεν ξέρω αν θέλουμε το ψηλότερο σημείο, όσο το σημείο εκείνο όπου αρχίζει η ζωή.

*Δεν έχω ιδέα πώς να κλείσω αυτό το κείμενο, σίγουρα όμως ψάχνω μια λέξη εξαίσιας θερμοκρασίας. Πάντως το Χαλάνδρι μου αρέσει πια.

Χ.

Πληροφορίες:
14 – 17 Σεπτεμβρίου
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι /  Τηλ. 210 6820464, 6993076378
Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά 
Our Festival Facebook page

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b