MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Ηonorable Woman: Μια συγκλονιστική κατασκοπική σειρά στον OTE TV

Τα θρίλερ κατασκοπίας θα κουβαλούν πάντα κάτι το βρετανικό, ίσως γιατί οι κορυφαίοι συγγραφείς κατασκοπικών έργων ήταν Βρετανοί (Γκράχαμ Γκριν, Τζον Λε Καρέ). Έτσι δεν θα μπορούσε να αποτελεί μεγαλύτερη εγγύηση ποιότητας για τη βραβευμένη σειρά κατασκοπίας «The Honorable Woman», που προβάλλεται στον OTE TV, το ότι είναι παραγωγή του BBC. Το κατασκοπικό αυτό θρίλερ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, θα προβάλλεται αυτό τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη στις 22:00 με διπλά επεισόδια στο OΤΕ CINEMA 2.

author-image Γιώργος Σμυρνής

To The Honorable Woman είναι μια μίνι σειρά συμπαραγωγής του BBC και του Sundance, διάρκειας 8 ωριαίων επεισοδίων. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Hugo Blick, ο οποίος έγινε γνωστός από τη βραβευμένη με Bafta βρετανική μίνι σειρά «Shadow Lane».

Πρόκειται για ένα πολιτικό και κατασκοπικό θρίλερ, που αναφέρεται στο πάντα επίκαιρο θέμα της Παλαιστίνης.

honorable-woman-2

Σύμφωνα με την υπόθεση, η Αγγλοϊσραηλινή επιχειρηματίας Νέσα Στάιν είναι η κληρονόμος μιας οικονομικής αυτοκρατορίας. Όταν αποκαλύπτεται πως η οικογένειά της εμπλεκόταν σε σκοτεινές συναλλαγές και την εμπορία όπλων, τα οποία χρησιμοποιούσε το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων, η Στάιν αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την εξουσία της, ώστε να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Τα σκοτεινά μυστικά, που στοιχειώνουν το όνομα της οικογένειας της, έρχονται στην επιφάνεια, όταν ο νέος της συνέταιρος πεθαίνει κι ο θάνατος του θεωρείται αυτοκτονία, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η απαγωγή του γιου της στενής της φίλης Atika.

Η σειρά έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές. Ισχυρό της χαρτί είναι η πρωταγωνίστρια Maggie Gyllenhaal (Σκοτεινός Ιππότης), η οποία είναι αδερφή του Jake Gyllenhaal. Η αμερικανίδα ηθοποιός υποδύεται τη Νέσα Στάιν και για την ερμηνεία της βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα α γυναικείου ρόλου. Επίσης, ο Stephen Rea (The Crying Game), ο οποίος υποδύεται έναν πρώην διοικητή της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών MI6, κέρδισε βραβείο Bafta Β αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Αλλά κι η ίδια η σειρά κέρδισε το βραβείο Peabody το 2015.

nessa

Η μίνι σειρά έχει κερδίσει δυνατές κριτικές από πολύ έγκυρα έντυπα, όπως The New York Times, The Washington Post, Entertainment Weekly και τους Time. Ο Matt Roush του TV Guide θεωρεί ότι έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί «με αδίστακτη ευφυΐα», όπως γράφει χαρακτηριστικά, ενώ ο Tim Goodman του The Hollywood Reporter, το χαρακτηρίζει μια εξαιρετικά άρτια δομημένη ιστορία, περίπλοκη, πυκνή κι απαιτητική, που αποζημιώνει το θεατή.

Ό,τι πρέπει, λοιπόν, για να γεμίσει τις Τετάρτες του Αυγούστου! Η σειρά προβάλλεται στο OΤΕ CINEMA 2 σε διπλά επεισόδια κάθε Τετάρτη στις 22:00 όλο το μήνα!

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b