MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου μας αποχαιρετά με πληθώρα εκδηλώσεων! Φεστιβάλ, μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, παιδικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και ότι άλλο ενδιαφέρον και δωρεάν συμβαίνει αυτό το καιρό στην πόλη, είναι εδώ!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι ζωντανεύουν το κέντρο της Αθήνας!
big-band

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επιδιώκοντας να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη δημιουργεί ένα «νοητό τρίγωνο», Πεζόδρομος Βουκουρεστίου – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, που θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 14.00 η Βig Band του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει να σας ψυχαγωγήσει στον Πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου.

Η Bijoux de Kant στο Φεστιβάλ Θε-Αθήναι
bijoux
Ένα αφιέρωμα στην Αθήνα, στη μέση του καλοκαιριού, οργανώνεται στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στον εξώστη του πρώην βιομηχανικού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται, στον Ταύρο. Στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης με τίτλο Θε – Αθήναι, το διάστημα 26-30 Ιουνίου, θα παρουσιασθεί ένα αθηναϊκό θεατρικό έργο σε μια νέα προσέγγιση και δυο σχολιασμένες προβολές ταινιών, δυο διαφορετικές ματιές στην πόλη της Αθήνας.

6ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο

bobos kinimatografos

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 16 έως 26 Ιουνίου, γίνεται ο κοινός τόπος για τη συνάντηση της ιστορίας της 7ης Τέχνης με το σήμερα. Πρωταγωνιστές είναι οι Πόλεις και η Μουσική! Με γενικό τίτλο “CITY SYMPHONIES” και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα, οι ταινίες οδηγούν τους θεατές στο Βερολίνο του 1927, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Νίκαια, κ.α., με ξεναγούς και συνοδοιπόρους πρωτότυπες, κατά κύριο λόγο, μουσικές συνθέσεις 12 διαφορετικών δημιουργών. 

Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού: όλο το πρόγραμμα
karagiozisjpg
Μία νέα πολιτιστική διάσταση αποκτά φέτος το καλοκαίρι το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού με το Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, ως έναν από τους βασικούς άξονες των εκδηλώσεών του «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015». Συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Ιουνίου παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «Ο Καραγκιόζης επί Κολωνώ» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, το Σάββατο 27 Ιουνίου η Θεατρική Ομάδα ΑΛΦΑ παρουσιάζει τις “Ευμενίδες” του Αισχύλου και την Κυριακή 28 Ιουνίου σειρά έχει η θεατρική παράσταση “Όταν όλα είχαν ψυχή” σε σκηνοθεσία Α. Μοσχονά. 

5ο Athens Open Air Film Festival: προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο!
open air festival
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το “Athens Open Air Film Festival”, η μεγαλύτερη υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας, θα μετατρέψει, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα ομορφότερα και πιο απρόσμενα σημεία της πόλης σε υπαίθριες αίθουσες προβολής, με ελεύθερη είσοδο! Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, η πλατεία Αυδή, το Άλσος Νέας Σμύρνης, και πολλά άλλα πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι αλλά και ιστορικοί θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας θα λειτουργήσουν ως υπαίθριες αίθουσες.

 
Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Βρεττού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών
ekthesi basili brettou

Το φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί φέτος μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού-φωτογράφου Βασίλη Βρεττού, στην οποία γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα σκηνοθετούν τον εαυτό τους και ο φωτογραφικός φακός τους απαθανατίζει. Το αποτέλεσμα είναι αληθινά εντυπωσιακό, όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260, από την 1 Ιουνίου ως τις 31 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260, με είσοδο δωρεάν. 

Ο μαγεμένος αυλός του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο Φεστιβάλ Αθηνών
magemenos aulos

Το Athens Open Air Film Festival και το Φεστιβάλ Αθηνών 2015 παρουσιάζουν στις 28 Ιουνίου και ώρα 21.00, την ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν “Ο μαγεμένος αυλός”, στο Θέατρο Πειραιώς 260 με είσοδο ελεύθερη. Ο μαγεμένος αυλός του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1975) είναι μια κινηματογραφική μεταφορά της μεγαλειώδης όπερα του Βόφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που μιλάει για τον θρίαμβο της αγάπης ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού επάνω στις δυνάμεις του σκότους. 

Καλοκαιρινές παιδικές εικαστικές δράσεις στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
paidikes drastiriotites

H Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν, συμμετέχοντας στις καλοκαιρινές εικαστικές δράσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων
από 16 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εικαστικές δράσεις στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες με ανώτατο αριθμητικό όριο τα 10 παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών.

Δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας
moni kaisarianis
Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 27 Ιουνίου (ώρα: 10.30) θα γίνει ξενάγηση στη Βόρεια Κλιτύ της Ακρόπολης. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος Θεάτρου Διονύσου, έναντι Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b