MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Hot spot alert! Underflow-βινύλια και τέχνη στη ροή της Καλλιρρόης

Απογειωτικό hot sundeflow logopot, σημείο επαφής, τόπος για να μένεις ώρα πολλή, με έντονη μυρωδιά βινυλίου και τέχνη, πάντα, σαν καλή αφορμή. Εκεί ήμουν, προχτές. Στα εγκαίνια του Underflow, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ, ακριβώς. Και αυτά είναι καλά νέα.Πηγή: www.mariamarkouli.com/

author-image Μαρία Μαρκουλή

Στη ροή της Καλλιρρόης, καινούργιο δισκοπωλείο, με αίθουσες και χώρους-στο βάθος, πάνω και κάτω-για λάιβ, εκθέσεις, για καφέ, για να συζητήσεις εκτενώς τα πορίσματα από των Moon Duo, το Shadow of the Sun, αυτά και άλλα πολλά.

Ειδικά αυτό-σε εποχές που έχουμε κουραστεί να μετράμε δυνάμεις και αντοχές, παρατηρώ γύρω δυνατές κράσεις και μουσικά αντανακλαστικά με δημιουργική φόρα και έξαψη. Είναι κάτι που εξαπλώνεται και σε παρασύρει. Πολύς κόσμος, πάει κι έρχεται, σταματάει στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα στα μαγαζιά με τις μηχανές, τα λάστιχα, τα κράνη, τα motocross αξεσουάρ. Βλέπω γύρω στο Underflow μέσα, χέρια να τρέχουν πάνω στις ράχες των δίσκων και «πιάνω» συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που ξέρουν, που ταξιδεύουν, που ζουν με μουσική, γι’ αυτή την αέναη επιστροφή του βινυλίου, τα μοντέρνα φλας μπακ και τα πειραματικά κύματα νέας γραφής. Το λέω και πάλι-στην μουσική δεν παλιώνει τίποτε.

Την ίδια στιγμή, στο βάθος, oι Appalachian Cobra Worshipers με τα dirty country blues τους, είναι σα να μεταφέρουν κλίμα από τη μεγάλη ύφεση των 30ς στην πιο κρίσιμη μαχητική no-depression στιγμή μας με τον πιο ακριβή, βαθύ και καταπληκτικό τους τρόπο. Είμαι σίγουρη ότι θα παίζει σταθερά ‘λάιβ’ θέμα εδώ, όπως συμβαίνει πια κλασικά στα δισκάδικα που επαναπροσδιορίζουν το ρόλο τους και επικοινωνούν με διαφορετικούς τρόπους.

Τσάντες με δίσκους-σημειώνω. Γνωστοί εξαρτημένοι και νέοι φαν του σπορ. Ο Βασίλης στην υποδοχή. Οι Livieratos Ensemble και οι Sigmatropic, συμβάλλουν τα μάλα στην εμπειρία που περήφανα και άνετα όσοι ήταν εκεί δικαιούνται να μοιραστούν: «ήμουν κι εγώ στα εγκαίνια του Underflow». Εγώ, προσωπικά, I’ll be back με νεώτερα, τώρα που έχει ξεκινήσει και τρέχει κανονικά underflow κατάσταση.

#Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρρόης 39
https://www.facebook.com/underflowathens

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b