MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Bike Cities: ξεκινούν οι ποδηλατικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας

Μια οργανωμένη βόλτα με ποδήλατα στην Αθήνα, ετοιμάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με το ποδηλατικό περιοδικό MBike, από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης “Strange Cities: Athens”.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν την ευκαιρία χρησιμοποιώντας το δικό τους ποδήλατό, να πραγματοποιήσουν βόλτα μέσα από δρόμους και σοκάκια της Αθήνας με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (έξω από τα γραφεία του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα) και τέρμα την Πλατεία Θεάτρου όπου στις εγκαταστάσεις της Διπλαρείου Σχολής πραγματοποιείται η Έκθεση.

Με την άφιξή τους στη Διπλάρειο, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν τόσο στα καλλιτεχνικά έργα της έκθεσης “Strange Cities” όσο και στην έκθεση με τίτλο “Παράξενα Ποδήλατα”, η οποία πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Διπλαρείου.

Στην έκθεση, vintage ποδήλατα δίνουν το στίγμα μιας άλλης εποχής, όταν το ποδήλατο αποτελούσε σημαντικό μέσο μετακίνησης εντός και εκτός πόλης. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της την Τετάρτη 10 Ιουνίου και εκτός των ποδηλάτων, θα φιλοξενήσει και αντίστοιχο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Στον ίδιο χώρο, τρία ποδηλατικά εργαστήρια φιλοξενούνται για να δώσουν στους παρευρισκόμενους χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Για να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές πατήστε εδώ: http://www.sgt.gr/uploads/Bike_Cities_Diadromes_gr.pdf

Μέρες και ώρες: από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου (Καθημερινές στις 18.00, Σαββατοκύριακα στις 11.30 και στις 18.00)
Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα περίπου
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

* Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη δράση με τα δικά τους ποδήλατα και θα πρέπει να έχουν μαζί τους λουκέτο ασφαλείας, προκειμένου να κάνουν χρήση των ειδικών θέσεων στάθμευσης που θα βρίσκονται μέσα στη Διπλάρειο.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b