MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Ταινίες και φεστιβάλ, ακροβατικά και αφηγήσεις, περιηγήσεις στην πόλη μα και σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Ο δωρεάν οδηγός ψυχαγωγίας του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει πολλά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα σε όσους δεν καταφέρουν τελικά να εκμεταλλευτούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μη σκάτε που θα μείνετε πίσω, η Αθήνα αξίζει τέτοιες “θυσίες”. Για διαλέξτε…

Καλό Τριήμερο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Κυριακή 31 Μαΐου

Social Yoga στο Ρομάντσο

Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Ζωντανή βιβλιοθήκη & “Μυθολόγιο”
Στις 31 Μαΐου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς. Μαζί της η ομάδα “Μυθολόγιο” με αφηγήσεις και αφηγηματικά παιχνίδια. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει για δεύτερη φορά στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, σε έναν ανοιχτό χώρο όπου σε συνεργασία με την ομάδα “Μυθολόγιο” θα γεμίσει με πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα μας βάλουν στις ζωές τους αλλά και αφηγήσεις και αφηγηματικά παιχνίδια που θα μας μεταφέρουν σε μυθικά μονοπάτια. ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Info: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Ώρες: 13:00 – 18:00.

Σαββατοκύριακο

Ημέρες Θάλασσας 2015: Ποικίλες εκδηλώσεις ζωντανεύουν τον Πειραιά

Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 14 κεντρικά σημεία, με εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμούς, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

4ο Athens Circus Festival στην Τεχνόπολη
Η CIRCUS DAYZ, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το INNOVATHENS διοργανώνουν το 4οΔιεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης, AthensCircusFestival, στις 29, 30 και 31 Μαΐου 2015, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών παίρνουν μέρος σε μια τριήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, jugglingmeeting, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers’ market και openstage για νέους καλλιτέχνες. Από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παραδίδουν σεμινάρια τεχνικών τσίρκο (σε φιλικές τιμές) και από τις 7.00 μ.μ. και μετά, πραγματοποιούνται επιδείξεις από τους μαθητές της σχολής και τις ομάδες της πόλης, καθώς και παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.

42 ημέρες δωρεάν προβολών για το ολοκαύτωμα των Ναζί
Η New Star και η «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» σας καλούν σε ένα αφιέρωμα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ για τα ολοκαυτώματα που προκάλεσαν οι Ναζί και τις θυσίες του ελληνικού λαού στην κατοχή. Από τις 21 Μαίου έως 1 Ιουλίου 2015 στις 18.00 ΔΩΡΕΑΝ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, 15 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. Οι λαοί που δεν διδάσκονται από το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ: Κατοχικό Δάνειο. Ντοκουμέντα και μαρτυρίες,  Το χρονικό της Κατοχής, Η Μάχη της Κρήτης, Σουμπερίτες. Τα ελληνικά SS, Σουμπερίτες και Πουλικοί αιματοκύλισαν τη Μακεδονία, Εντελβάις. Η αιματοβαμμένη μεραρχία των Γερμανών, Κοντομαρί Χανίων. Η πρώτη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη, Η σφαγή στην Κάνδανο, Η σφαγή στο Κομμένο της Άρτας, Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, Το ολοκαύτωμα της Βιάννου, Η σφαγή του Διστόμου, Το δόγμα Τρούμαν στην Ελλάδα, Το σχέδιο Μάρσαλ, Το πρώτο σκάνδαλο SIEMENS στην Ελλάδα.

Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

“Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!” με τον Βασίλη Καλλίδη στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

Αυτό το Σάββατο υποδεχείτε το Food Truck και το σεφ Γιώργο Γληνό, ο οποίος μας ταξιδεύει σε ιδιαίτερες γεύσεις, συστήνοντάς μας τους ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.α. ενώ παράλληλα οι food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, παρασκευάζουν δροσερά και εύγευστα smoothies με προϊόντα της αγοράς.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b