MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και με διάθεση τρελά καλοκαιρινή, κυκλοφορούμε στους δρόμους της Αθήνας και εκμεταλλευόμαστε όλες τις ενδιαφέρουσες και δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας που προσφέρει απλόχερα η πόλη. Εκθέσεις και βόλτες, φεστιβάλ και μουσικές, γεύσεις και yoga. Μμμ, ναι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα, κρίμα είναι να μην τα απολαύσουμε!

Καλό Τριήμερο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 23 Μαΐου
Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας (ΙΑ/ΕΤΕ) και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Νόστος-Εξάντας, σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες και το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών, διοργανώνουν εκδηλώσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, οι οποίες περιλαμβάνουν έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, εικαστικές εγκαταστάσεις, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο και μουσικό δρώμενο.

“Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!” με τον Βασίλη Καλλίδη στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

Αυτό το Σάββατο υποδεχείτε το Food Truck και το σεφ Γιώργο Γληνό, ο οποίος μας ταξιδεύει σε ιδιαίτερες γεύσεις, συστήνοντάς μας τους ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.α. ενώ παράλληλα οι food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, παρασκευάζουν δροσερά και εύγευστα smoothies με προϊόντα της αγοράς

Κυριακή 24 Μαΐου

Social Yoga στο Ρομάντσο

Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Σαββατοκύριακο
Ανοιξιάτικα μαθήματα Yoga στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός “Pepper 96.6” και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σας προσκαλούν στο Yoga Spring Fair. Μία 3ήμερη Ανοιξιάτικη γιορτή στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου! Συμμετέχουν κορυφαίοι δάσκαλοι της yoga, που θα σας μυήσουν στο κόσμο της πνευματικής και σωματικής άσκησης με συνοδεία ζωντανής μουσικής, και όσο για τους μικρούς μας φίλους μην ανησυχείτε, υπάρχει το Kids Yoga και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να απασχοληθούν.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Κάθε χρόνο η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2015 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές. Αυτό το Σαββατοκύριακο από τις 11.00 – 12.30 και από τη 13.00 – 14.30 επισκεφτείτε την Πινακοθήκη και απολαύστε την έκθεση «Ζω – Αναπτύσσομαι – Μαθαίνω – Διαμορφώνω. Έλα να διαμορφώσουμε την Πινακοθήκη του αύριο» με δράσεις για γονείς και παιδιά. *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3313038.

42 ημέρες δωρεάν προβολών για το ολοκαύτωμα των Ναζί
Η New Star και η «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» σας καλούν σε ένα αφιέρωμα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ για τα ολοκαυτώματα που προκάλεσαν οι Ναζί και τις θυσίες του ελληνικού λαού στην κατοχή. Από τις 21 Μαίου έως 1 Ιουλίου 2015 στις 18.00 ΔΩΡΕΑΝ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, 15 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. Οι λαοί που δεν διδάσκονται από το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ: Κατοχικό Δάνειο. Ντοκουμέντα και μαρτυρίες,  Το χρονικό της Κατοχής, Η Μάχη της Κρήτης, Σουμπερίτες. Τα ελληνικά SS, Σουμπερίτες και Πουλικοί αιματοκύλισαν τη Μακεδονία, Εντελβάις. Η αιματοβαμμένη μεραρχία των Γερμανών, Κοντομαρί Χανίων. Η πρώτη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη, Η σφαγή στην Κάνδανο, Η σφαγή στο Κομμένο της Άρτας, Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, Το ολοκαύτωμα της Βιάννου, Η σφαγή του Διστόμου, Το δόγμα Τρούμαν στην Ελλάδα, Το σχέδιο Μάρσαλ, Το πρώτο σκάνδαλο SIEMENS στην Ελλάδα.

Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Έκθεση Ιαπωνικής Εικαστικής τέχνης στο Ιωνικό Κέντρο
Η Μυρτώ Δημητρίου (κοινωνική ανθρωπολόγος- Instructor Origami – Κατόχος 2 Ρεκόρ Γκίνες) παρουσιάζει έκθεση της ιαπωνικής εικαστικής τέχνης από τις 13 έως τις 24 Μαΐου 2015 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πίνακες και τρισδιάστατα έργα φτιαγμένα από χαρτί και να ξεδιπλώσουν τα μυστικά αυτής της τέχνης μέσα από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-21.00, Σαββατοκύριακο: 10.00-21.00.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b