MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

It’s all about equality…

Το 9ο Outview Film Festival ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 του μηνός στην Ταινιοθήκη Ελλάδος.

Monopoli Team

Εννέα μέρες αποκλειστικά αφιερωμένες στην queer θεωρία, την αντισυμβατική θεωρία που περήφανα- όπως είναι και ο τίτλος της πολυβραβευμένης Ταινίας Έναρξης του Φεστιβάλ ‘Pride’- υποστηρίζει τη διαφορετικότητα στο σεξουαλικό προσανατολισμό και αντιστέκεται στην ηγεμονία της ετεροκανονικότητας των φύλων, στέλνοντας δυνατά πολιτικά μηνύματα.

land-storms-Csaszi-outview-gay-tainia-740x357
Φέτος, το Φεστιβάλ με τις πρωτοποριακές LGBT ταινίες από όλο τον κόσμο κινείται σε τέσσερις βασικές θεματικές: Γαλλικό Gay Ερωτικό Σινεμά του ’70, Φύλο – Queer Πολιτικές, Queer Οικογένεια και για πρώτη φορά Ελληνικό Queer Σινεμά. Με πάνω από 70 επαναστατικές, αντιρατσιστικές, συγκινητικές αλλά και αστείες ταινίες για την αποδοχή της ετερότητας, την ισότητα και για τον έρωτα, το Φεστιβάλ της ‘πολυχρωμίας’ είναι σίγουρα ένα από αυτά που δεν πρέπει να χάσετε.

zenne-dancer-gay-film-outview-740x357
Η διοργάνωση θα κλείσει με την κλασική πλέον τουρκική ταινία ‘ZENNE Dancer‘ που έχει εμπνευστεί από την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 26 ετών το 2008 από τον ίδιο του τον πατέρα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Θα απονεμηθεί Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Βραβείο Antivirus Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους ενώ το Βραβείο Κοινού θα το αναδείξουν οι ίδιοι οι θεατές μέσα από τις ειδικές κάρτες ψηφοφορίας στην Ταινιοθήκη.

ekthesi-outview-vatomouro-raspberry-menelas

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα εκτίθεται η συλλογή φωτογραφιών του Μενέλα με τίτλο ‘Η Αυτοκρατορία του Βατόμουρου‘ ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με Έλληνες αλλά και “διεθνείς” συντελεστές και καλεσμένους γύρω από τις Queer Πολιτικές, το φύλο και το Queer σινεμά στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης.

Και μη βιαστείτε να φύγετε αμέσως μετά τις προβολές… Ξέφρενα party με τους σκηνοθέτες και τις σκηνοθέτριες των ταινιών θα ακολουθήσουν στο φουαγιέ της Ταινιοθήκης αλλά και σε διάφορα bars της Αθήνας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες και τις ώρες προβολών, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Outview Film Festival στο http://outview.gr/

Info
Το Outview Film Festival 2015 γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48, Μετρό Κεραμεικός) τηλ. 2103609695
Εισιτήρια: Προβολή: 5 ευρώ
Ημερήσιο: 8 ευρώ / Φοιτητικό: 6 ευρώ
Διαρκείας: 50 ευρώ
Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους.
*Δεν θα υπάρχει προπώληση, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b