MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιτέλους, τα ποδήλατα καταλαμβάνουν τους δρόμους. 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας!

Την Κυριακή 26 Απριλίου, η Αθήνα αλλάζει για λίγες ώρες πρόσωπο και προτεραιότητες. Το αυτοκίνητο, που μονοπωλεί καθημερινά την πόλη, παύει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των αθηναïκών δρόμων και δίνει τη θέση του στο ποδήλατο.

author-image Athens Bike City

Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί χιλιάδες μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη, για μία διαφορετική, πιό ανθρώπινη πόλη.

Έχει καμιά σημασία, θα αλλάξει κάτι; Ναι έχει σημασία, και ναι, αλλάζει κάτι. Αργά αλλά σταθερά, το ποδήλατο μπαίνει στην πόλη και κερδίζει έδαφος.

Η παρουσία όσων αγαπάνε το ποδήλατο και θέλουν να το δουν να παίρνει τη θέση που του αξίζει στην Αθήνα, είναι απαραίτητη. Οι διαδρομές είναι πολύ εύκολες και θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία και τη χαρά να απολαύσετε τους αθηναïκούς δρόμους χωρίς το θόρυβο, το χάος και τη βρωμιά των αυτοκινήτων.

Όλοι εμείς, από το monopoli.gr, την PREMIUMMEDIA και το athensbikecity.gr, θα είμαστε εκεί με τα ποδήλατα μας, για να χαρούμε την πόλη μας όπως την ονειρευόμαστε και για να υποστηρίξουμε και αυτή την ποδηλατική προσπάθεια.

Ακόμα και αν δεν κάνετε ποδήλατο, ελάτε για τις μουσικές από DJs και συγκροτήματα, για την έκθεση ποδηλάτων και αξεσουάρ, για τα διάφορα δρώμενα, για το κέφι και τη χαρά που θα μοιραστείτε με τους φίλους του ποδηλάτου.

Επιπλέον θα υπάρχει και ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά ηλικιών 4-7 ετών, μήπως και καταφέρουμε στο μέλλον να βγάλουμε οδηγούς λιγότερο κάφρους, με κάποια – έστω και στοιχειώδη – οδική παιδεία.

Η εκκίνηση των δύο διαδρομών 8,5χλμ. και 2,7χλμ, θα δοθεί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί ενώ η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40 από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο Ζάππειο.

Διαδρομές

  • 8,5 χλμ. Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.
  • 2,7 χλμ. Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.
  • Α.με.Α (1,1χλμ) Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.

Μπορείτε να εγγραφείτε ακόμα και σήμερα Σάββατο, στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ – Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50, από 9:00 έως 17:00 – ή και την τελευταία στιγμή, την Κυριακή πριν την εκκίνηση, στο προαύλιο του Ζαππείου από 08.30 έως 10.30 το πρωί.

Σαν μία επιπλέον διευκόλυνση, όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00 έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής. Τέλος πριν την εκκίνηση οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο ποδήλατό τους από τους ειδικούς της Ideal Bikes.

Θέλετε κι άλλο λόγο για να έρθετε? Λοιπόν, με τη συμμετοχή σας στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά ποδηλατικά δώρα από τους χορηγούς της εκδήλωσης!

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b