MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Σταχτοπούτα από το μπαλέτο της Λυρικής στο Μέγαρο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,παρουσιάζει το μοναδικό μπαλέτο που γράφτηκε από τον Γιόχαν Στράους τον νεότερο. “Η Σταχτοπούτα” παρουσιάζεται στην αίθουσα Α. Τριάντη του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών στις 24, 25, 26, 28, 29 και 30 Απριλίου στις 20.00 σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα.

author-image Ζurab Sam

Πρόκειται για μια παραγωγή όπου πρώτοπαρουσιάστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, σε σκηνικά και κοστούμια του Κριστιάν Λακρουά.
Αφορμή στάθηκαν η συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του συνθέτη, αλλά και η συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από το 1919, τελευταία χρονιά κατά την οποία το συγκεκριμένο μπαλέτο παρουσιάστηκε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης για την οποία το συνέθεσε ο Στράους.

Με αυτή την ευκαιρία ο Ρενάτο Τζανέλλα, σημερινός διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο οποίος από το 1995 διατελούσε διευθυντής του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, πρότεινε τη δική του ανάγνωση, η οποία ήταν εμπνευσμένη από δύο βασικά στοιχεία. Το πρώτο ήταν ότι εκείνη η παραγωγή συνέπιπτε με τη στροφή ενός αιώνα ακριβώς όπως και η παγκόσμια πρώτη του μπαλέτου. Δεύτερο βασικό στοιχείο που ενέπνευσε τον Τζανέλλα, ήταν ο κόσμος της μόδας, όπως προβλέπεται από την υπόθεση του έργου κι όπως αποφασίστηκε να υπηρετηθεί στη νέα παραγωγή. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με τον Κριστιάν Λακρουά, έναν από τους διασημότερους σχεδιαστές μόδας, γνωστό από τη συνεργασία του με εμβληματικούς οίκους όπως οι Hermès, Jean Patou και Christofle, όπως επίσης για τη συλλογή νυφικών, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμη στην τελευταία Πράξη της νέας χορογραφίας.

Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.

staxtopouta2

Συντελεστές: 
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Χορογραφία – Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά – Κοστούμια: Κριστιάν Λακρουά

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Αλεξάντερ Νέσκωβ, Γιώργος Βαρβαριώτης, Γιώργος Βαρβαριώτης, Σταυρούλα Καμπουράκη, Μαρία Κουσουνή, Nτανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος, Aιμιλία Γάσπαρη – Αλίνα Στεργιανού, Βανέσα Κούρκουλου – Πόπη Σακελλαροπούλου, Νατάσα Σιούτα, Αιμιλία Γάσπαρη, Ίγκορ Σιάτζκο, Αγάπιος Αγαπιάδης.

Συμμετοχές:
Τη χορογραφία ερμηνεύουν οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet της ΕΛΣ.

Τιμές εισιτηρίων: €15, €30, €40, €60
Παιδικό & φοιτητικό: €10
Ημερομηνίες: 24, 25, 26, 28, 29 και 30 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 20.00
Τηλέφωνο: 2107282333

staxto3

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ρενάτο Τζανέλλα


Παίζουν: Αλεξάντερ Νέσκωβ, Γιώργος Βαρβαριώτης, Γιώργος Βαρβαριώτης, Σταυρούλα Καμπουράκη, Μαρία Κουσουνή, Nτανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος, Aιμιλία Γάσπαρη - Αλίνα Στεργιανού, Βανέσα Κούρκουλου - Πόπη Σακελλαροπούλου, Νατάσα Σιούτα, Αιμιλία Γάσπαρη, Ίγκορ Σιάτζκο, Αγάπιος Αγαπιάδης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b